Legenda atletismului francez Michel Jazy a murit

Michel Jazy, de mai multe ori deţinător al recordului mondial, dublu campion european şi vicecampion olimpic la 1.500 m în 1960, a murit joi la vârsta de 87 de ani, potrivit familiei sale.

178 afișări
Imaginea articolului Legenda atletismului francez Michel Jazy a murit

Sursa foto: Facebook

Legenda sportului francez a murit după ce a fost internat miercuri la spitalul din Dax, potrivit L'Equipe.

Popularitatea sa a atins apogeul în anii 1960, când a devenit un adevărat reprezentant al fenomenului "jazymania".

Alături de Jacques Anquetil, el a fost cel mai mare sportiv francez al epocii sale şi a marcat o întreagă generaţie.

Jazy a lucrat o vreme ca tipograf la L'Equipe.

Şi-a construit un palmares excepţional: nouă recorduri mondiale, optsprezece recorduri europene, cincizeci de recorduri franceze, două titluri de campion european (1962, 1966).

Singurul lucru pe care l-a ratat a fost aurul olimpic (Campionatele Mondiale nu existau la acea vreme), Jazy terminând pe locul al doilea la Roma în 1960 şi la un pas de podium (locul 4) la Tokyo în 1964.

În vara anului 1965, Jazy a doborât patru recorduri mondiale şi şase recorduri europene în mai puţin de patru săptămâni.

Ultima sa ieşire pe pistă a fost pe la 12 octombrie 1966, la Saint-Maur, care s-a încheiat cu un ultim record mondial: 4'56''2 pe 2000 m.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici