Leonard Doroftei: Dacă nu luăm două medalii de aur la europene, măcar să luăm trei

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că obiectivul delegaţiei României la Campionatul European de box feminin va fi obţinerea a două-trei medalii de aur.

88 afișări
Imaginea articolului Leonard Doroftei: Dacă nu luăm două medalii de aur la europene, măcar să luăm trei

Leonard Doroftei (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"Sunt un om norocos pentru că am lângă mine nişte parteneri de nădejde şi sunt sigur că totul va merge de la sine. Luptă pentru aur, pentru a câştiga cea mai înaltă distincţie. Dacă nu luăm două medalii de aur, măcar să luăm trei", a glumit Doroftei în conferinţa de presă în care a fost prezentat contractul semnat între Federaţia Română de Box şi Federaţia Europeană de Box, EUBC, privind organizarea la Sala Polivalentă din Bucureşti, în perioada 30 mai - 8 iunie, a Campionatului European de box feminin.

Pe de altă parte, Leonard Doroftei a afirmat că mai trebuie să slăbească 20 de kilograme pentru a putea avea parte de un meci de retragere. "Mă pregătesc pentru meciul de retragere. Sunt în pregătiri. Acum am dat jos cinci kilograme şi trebuie să mai dau 20. Pentru relansarea boxului românesc facem orice sacrificii. Momentan mă pregătesc psihic şi apoi voi intra şi în sala de antrenamente", a completat Doroftei, în vârstă de 43 de ani, care nu a mai boxat din 24 octombrie 2003.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu, a precizat că bugetul primăriei nu va fi afectat de organizarea Campionatului European de box din luna iunie. "Bugetul sectorului 4 nu va fi afectat de organizarea Campionatului European feminin de box. Cheltuielile sunt extrabugetare şi sunt asigurate de Federaţia Română de Box. Această colaborare a Primăriei Sectorului 4 cu Federaţia Română de Box nu se opreşte aici. Încercăm să facem o campanie de stopare a violenţei în şcoli. Dacă vor avea prea multă energie, copiii să o dea jos la sală sub îndrumarea unor antrenori", a adăugat edilul Sectorului 4.

Vicepreşedintele FR Box, Vasile Câtea, consideră că boxul românesc se află într-un moment dificil, iar organizarea Campionatului European îl poate ajuta să iasă din acest impas. "Pentru boxul românesc este un moment crucial, când reintrăm în joc. Ceea ce se va întâmpla la Bucureşti sper să readucă cât mai mulţi copii în sală. Trebuie să le arătăm prin competiţii că sportul creează caractere şi lideri. E foarte important ca după acest Campionat European să organizăm şi alte competiţii de top. Va fi o competiţie de box cum România nu a mai organizat", a subliniat Câtea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici