Lucian Bute: Sunt pregătit şi motivat pentru meciul din 17 aprilie

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este pregătit şi motivat pentru meciul său, din data de 17 aprilie, de la Montreal, şi speră ca în anul 2010 să reuşească unificarea centurilor.

34 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute: Sunt pregătit şi motivat pentru meciul din 17 aprilie

Lucian Bute: Sunt pregătit şi motivat pentru meciul din 17 aprilie (Imagine: Adrian Niculcea/Mediafax Foto)

"Îmi doresc, în acest an, să fiu sănătos, în primul rând. Să dea Dumnezeu să mi se îndeplinească dorinţa şi să reuşesc să unific centurile. Psihic sunt foarte pregătit pentru următorul meci al meu, mai ales că în urma victoriei cu Andrade sunt foarte motivat. Acum voi relua şi pregătirea fizică şi cu siguranţă, la data meciului, voi fi într-o formă foarte bună. Încă nu se cunoaşte adversarul, dar într-o săptămână sau două se va şti cu exactitate şi acest lucru. Eu sunt pregătit pentru oricare dintre cei pe care aş putea să-i întâlnesc. Nu contează numele său, eu sunt gata să înfrunt orice boxer în acest moment", a declarat Bute.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, a precizat că fiecare dintre pugiliştii cu care ar putea boxa în data de 17 aprilie la Montreal este valoros: "Mi-aş dori foarte mult să boxez împotriva lui Kelly Pavlik, un nume foarte important în America. Este campion mondial la două versiuni. Dar mai sunt şi Bernard Hopkins, Edison Miranda sau Robert Stieglitz. Sunt nume foarte cunoscute în America, boxeri care se află în top. Dar eu sunt cel mai bun şi îmi doresc să boxez cu cei mai buni".

Bute a adăugat că îi este greu să se despartă de familia sa, dar trebuie să plece în Canada, unde îşi va relua pregătirile pentru meciul din 17 aprilie. "Normal că e greu acum, la plecarea din ţară, pentru că vin de fiecare dată cu drag acasă. M-am obişnuit, fac acest lucru de mulţi ani şi ştiu pentru ce mă duc acolo, dar mai ştiu un lucru, că mă voi întoarce acasă. A fost cam obositor de sărbători. Am crezut că vin să mă relaxez, dar am avut multe invitaţii pe care a trebuit să le onorez. M-am simţit foarte bine şi m-am distrat, iar familia mi-a făcut toate poftele de sărbători. Mama mi-a pregătit toate mâncărurile tradiţionale. De acum trebuie să îmi reiau pregătirile. Trebuie să plec pentru că următorul meci va fi în 17 aprilie şi trebuie să încep pregătirea.", a spus Bute.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a afirmat că şansele ca Lucian Bute să boxeze în România sunt tot mai mari. "Sunt destule şanse să boxeze în România, pentru că atât premierul Emil Boc, cât şi preşedintele Traian Băsescu au afirmat că vor sprijini un meci al lui Lucian Bute în România. Avem o singură problemă, pentru că trebuie să ne înţelegem cu cei de la Interbox. Nu vreau să deranjăm cariera de excepţie pe care Bute o are construită cu acest club. Trebuie urmărit în ce măsură acest lucru nu-i deranjează pe cei de la Interbox", a declarat Obreja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici