Marea Britanie va cheltui 350 de milioane de lire pentru pregătire sportivilor de la Rio 2016

Marea Britanie va cheltui aproximativ 350 de milioane de lire sterline (circa 422,2 milioane de euro) pentru pregătirea sportivilor cu şanse la medaliile olimpice şi paralimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

68 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va cheltui 350 de milioane de lire pentru pregătire sportivilor de la Rio 2016

Marea Britanie va cheltui 350 de milioane de lire pentru pregătire sportivilor de la Rio 2016

Totuşi, patru sporturi vor avea parte de tăieri bugetare totale, aici aflându-se baschetul, înotul sincron, poloul şi halterele, informează BBC.

De asemenea, trei sporturi paralimpice, scrimă în scaunul cu rotile, goalball şi fotbalul în cinci au avut parte de aceeaşi soartă.

Agenţia britanică pentru sport susţine că ar fi un risc prea mare să continue investiţiile în sporturile cu şanse mici la medalii.

Câteva discipline sportive au avut parte totuşi de creşteri ale fondurilor, printre care canoe, scrimă, gimnastică, hochei pe iarbă, judo, sailing, tir, taekwondo şi triatlon.

Badmintonul şi nataţia vor primi mai puţini bani în următorul an. La nataţie, fondurile au fost reduse de la 21,4 milioane de lire (25,8 milioane de euro) la 20,8 mv ilioane de lire (25,09 milioane de lire).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici