Mascota Euro 2012, prezentată la Varşovia

Mascota Campionatului European din 2012, competiţie găzduită de Polonia şi Ucraina, a fost dezvăluită, marţi, la Varşovia, în prezenţa înalţilor responsabili ai UEFA şi ai celor două federaţii co-organizatoare.

143 afișări
Imaginea articolului Mascota Euro 2012, prezentată la Varşovia

Mascota Euro 2012, prezentată la Varşovia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ca şi la Euro 2008, organizat în Elveţia şi Austria, unde mascota a fost reprezentată de fraţii Trix şi Flix, şi în 2012 va fi vorba despre doi fraţi, fiecare îmbrăcat în culorile naţionale ale celor două state-gazdă.

Numele celor doi va fi decis în urma votului deschis în toată lumea prin intermediul site-ului oficial al UEFA. Rezultatul va fi anunţat la 4 decembrie.

Desenată pentru al treilea campionat european consecutiv de către studiourile Warner Bros, mascota din 2012 va purta numele Slavek şi Slavko, Siemko şi Strimko sau Klemek şi Ladko, prenume inspirate din prenumele polonezilor şi ucrainenilor.

Meciurile de la Euro 2012 se vor disputa la Varşovia, Wroclaw, Poznan şi Gdansk - în Polonia, la Kiev, Doneţk, Harkov şi Lvov - în Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici