Mazăre: Simona Halep va primi titlul de cetăţean de onoare al Constanţei

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a afirmar, marţi, că jucătoarea de tenis Simona Halep va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului în următoarea şedinţă de Consiliul Local, care va avea loc în această lună, transmite corespondentul MEDIAFAX.

654 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Simona Halep va primi titlul de cetăţean de onoare al Constanţei

Simona Halep (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

"În prima şedinţă de Consiliu Local o facem cetăţean de onoare pentru că merită. Nu ştiu cam când e data, probabil săptămâna viitoare", a declarat Radu Mazăre jurnaliştilor, înainte de a intra în sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, unde merge săptămânal, în condiţiile în care se află sub control judiciar.

În luna martie, Radu Mazăre ezita să-i acorde acest titlu Simonei Halep, spunând că sportiva mai are lucruri de demonstrat.

"Nu ştiu, o să ne gândim, dar eu vă spun ce a spus cel mai mare tenismen «sigur e foarte bună, e viitorul României, dar mai are, mai are mult ». Să vedem. O s-o omagiem, cine ştie, putem să-i dăm numele unei străzi, titlul de cetăţean de onoare. Eu vă spun şi am constatat gândirea mea regăsită în spusele lui Ion Ţiriac şi nu cred că suntem vreunul dintre noi în măsură să comentăm activitatea lui în tenisul mondial", spunea Mazăre, răspunzând unei întrebări.

Tot în luna martie, Simona Halep a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa, distincţia fiind ridicată de către tatăl acesteia, întrucât sportiva se afla în SUA unde participa la un turneu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, declara atunci că distincţia respectivă nu oferă avantaje materiale, ci este doar o recunoaştere publică.

"La Consiliul Judeţean Constanţa titlul de cetăţean de onoare nu reprezintă niciun fel de avantaj, nici material, nici pecuniar, nici financiar, ci pur şi simplu este o recunoaştere publică a reprezentanţilor judeţului Constanţa, a meritelor marii sportive Simona Halep care este constănţeancă şi dobrogeancă, asta reprezintă", afirma Constantinescu.

Titlul de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa a fost acordat Simonei Halep chiar în ziua în care jucătoarea de tenis ajunsese pe locul 5 în clasamentul WTA.

În decembrie 2013, Simonei Halep i-a fost conferit cu titlul de cetăţean de onoare al oraşului Buşteni, ea primind ulterior de la autorităţile locale un teren de 500 de metri pătraţi în baza "Regulamentului privind procedura de acordare a titlului de cetăţean de onoare al oraşului Buşteni".

Simona Halep, finalistă la Roland Garros, ocupă locul 3 în ierahia jucătoarelor profesioniste de tenis, dată publicităţii luni, doar americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li fiind mai bine clasate ca sportiva română.

Locul 3 pe care îl ocupă Halep de luni reprezintă cea mai bună poziţie pentru o jucătoare din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici