MECIUL STEAUA-CHELSEA: Reghecampf speră la cel puţin un egal

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că speră la cel puţin un rezultat de egalitate în partida cu Chelsea Londra, contând pentru etapa a doua a Grupei E a Ligii Campionilor, chiar dacă gruparea londoneză este superioară campioanei României.

284 afișări
Imaginea articolului MECIUL STEAUA-CHELSEA: Reghecampf speră la cel puţin un egal

MECIUL STEAUA-CHELSEA: Reghecampf speră la cel puţin un egal (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Orice punct în această fază a competiţiei este foarte important, dar noi ne dorim să câştigăm. Plecăm de la premisa că este foarte important, atât pentru noi, cât şi pentru Chelsea, pentru că ambele echipe au zero puncte, să încercăm să facem cât mai multe puncte. Ceea ce ne dorim noi este să ne clasăm pe un loc care să ne permită calificarea în primăvara europeană, dar şi un punct este foarte bun. Presiune nu este. Noi am reuşit să ne îndeplinim un prim obiectiv. Este foarte important să reuşim o calificare în primăvara europeană, atât în Liga Campionilor, cât şi în Liga Europa. Dacă nu vom reuşi să câştigăm mâine seară, se complică foarte mult situaţia echipei noastre, dar nu există presiune în momentul de faţă la Steaua", a spus Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf a afirmat că în meciul cu Chelsea, Steaua va avea un stil de joc diferit faţă de cel din partida cu Schalke 04. "Nu vă ascund faptul că vom trata altfel această partidă, din toate punctele de vedere. Vom încerca să închidem mijlocul terenului, să blocăm jucătorii lor de bază. Nu ştiu exact care va fi formula de echipă, dar nu mai contează, majoritatea jucătorilor sunt foarte valoroşi. Ne dorim să lăsăm cât mai puţine spaţii, să fim foarte bine organizaţi şi, în acelaşi timp, să ne punem în valoare calităţile ofensive", a completat Reghecampf.

Reghecampf consideră că Steaua trebuie să joace 90 de minute la acelaşi nivel pentru a putea spera la un rezultat pozitiv cu Chelsea. "Trebuie să jucăm 90 de minute la fel de bine, mai ales că întâlnim o echipă mult mai puternică decât cea pe care am întâlnit-o în Germania. La acest nivel este foarte greu să joci doar 60 de minute bine, trebuie să o faci pe toată durata meciului. Sunt sigur că jucătorii noştri şi-au dat seama de acest lucru. Sunt sigur că vom reuşi să marcăm, dar trebuie să fim conştienţi de faptul că întâlnim o echipă foarte puternică", a mai declarat Reghecampf.

Antrenorul stelist a precizat că Chelsea Londra este superioară echipei sale din toate punctele de vedere. "Nu cred că Steaua îi este superioară lui Chelsea. Vom încerca să ne ridicăm la nivelul acestei competiţii. Consider că avem o echipă puternică, omogenă, care poate face faţă acestor meciuri. Din toate punctele de vedere, Chelsea este peste Steaua în momentul de faţă, din punct de vedere financiar, din punct de vedere al valorii jucătorilor şi aşa mai departe. Noi vom încerca prin forţa colectivă să le punem anumite probleme, dar şi prin valoarea individuală a anumitor jucători. Sper să reuşim, aşa cum a fost în primăvară". a adăugat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf a menţionat că Chelsea este mai puternică decât la meciul din primăvară, chiar dacă lotul este acelaşi în mare parte. "Au reuşit să aducă jucători, dar în momentul de faţă ei au aceeaşi echipă. Singura noutate este antrenorul. Şi, după ultima etapă, nu mi-au lăsat impresia că au vreo problemă. Am văzut o echipă puternică, care a făcut faţă unei echipe care a investit o sută de milioane de euro în jucători. Întâlnim una dintre echipele favorite de a câştiga anul acesta Liga Campionilor, o echipă puternică, o echipă pe care am mai întâlnit-o în Liga Europa, dar de data aceasta este cu totul altceva, au un alt antrenor, după părerea mea cel mai bun din lume, o altă competiţie. Cu siguranţă Chelsea va fi mult mai puternică decât în primăvară. Sunt sigur că băieţii noştri vor fi mâine seară mult mai hotărâţi, mult mai concentraţi, vom juca pe stadionul nostru", a explicat Reghecampf.

El a adăugat că îi plac toţi jucătorii de la Chelsea Londra, inclusiv cei care sunt rezerve. "Îmi plac jucătorii de la Chelsea şi cei care sunt pe bancă. Au jucători de valoare, mai ales cei din blocul ofensiv sunt foarte buni. Nu vreau să menţionez niciun jucător anume. În primul rând, unde antrenează Mourinho grupul este foarte important, iar acest lucru deja se vede. Întâlnim o echipă care va juca un rol important în câştigarea trofeului", a completat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf este de părere că o înfrângere în meciul cu Chelsea ar periclita şansele de calificare în primăvara europeană. "Este dificil. Noi nu ne-am aşteptat ca Basel să câştige la Londra. Această grupă s-a complicat. Ştim sigur că Chelsea vine la Bucureşti să câştige. Pentru ei este foarte important să se califice mai departe din această grupă. Va fi mult mai dificil pentru noi, dar vom încerca să facem faţă", a adăugat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf se aşteaptă ca suprafaţa de joc de pe Arena Naţională să se prezinte în condiţii foarte bune marţi seară, în ciuda ploilor din Bucureşti. "În momentul de faţă avem un gazon foarte, foarte bun. Am lăudat organizatorii. Din câte am înţeles copertina o să fie trasă sau a fost trasă. Sunt sigur că mâine seară nu vom avea probleme cu gazonul. Sperăm ca noi să ridicăm la nivelul arenei. Au mai fost încă trei meciuri jucate pe acest gazon şi arată incredibil de bine. Nu cred că vor fi probleme din punctul ăsta de vedere", a conchis Reghecampf.

Partida Steaua - Chelsea Londra, contând pentru etapa a doua a Grupei E a Ligii Campionilor, se va disputa, marţi, de la ora 21.45 pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici