Membrii Comitetului Executiv al FRF vor însoţi echipa naţională în turneul din Elveţia

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că membrii Comitetului Executiv vor merge alături de echipa naţională în turneul de pregătire din Elveţia.

120 afișări
Imaginea articolului Membrii Comitetului Executiv al FRF vor însoţi echipa naţională în turneul din Elveţia

Membrii Comitetului Executiv al FRF vor însoţi echipa naţională în turneul din Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Joi, după şedinţa de Comitet Executiv, toţi membrii care şi-au arătat disponibilitatea vor lua parte alături de echipa naţională la turneul din Elveţia. Până acum, Comitetul Executiv a fost folosit ca o masă de manevră. Reprezentanţii fotbalului românesc din Comitetul Executiv trebuie să devină parte integrantă a modului de conducere şi să folosim aceste deplasări pentru luarea deciziilor. Mi s-a părut normal să fiu de acord, la solicitarea lor, să facă parte din delegaţie", a spus Sandu.

Răzvan Burleanu a afirmat că membrii Comitetului Executiv vor sta la un alt hotel decât cel al echipei naţionale, deoarece cazarea primei reprezentative este suportată de o firmă care a organizat meciurile amicale din Elveţia şi a precizat că după revenirea în ţară va anunţa cât a costat deplasarea oficialilor FRF.

Răzvan Burleanu a precizat că producătorul de echipament sportiv adidas a transferat în conturile federaţiei suma de 270.000 de euro. "În această perioadă de timp am securizat un contract, care până acum era sub semnul întrebării, reuşind practic să recâştigăm încrederea partenerilor noştri, astfel încât în conturile federaţiei a intrat zilele trecute suma de 270.000 de euro, bani care se vor duce în perioada următoare în dezvoltare", a mai spus Burleanu.

Peste 15.000 de mingi vor fi distribuite şcolilor de fotbal, echipelor din ligile inferioare, în timp ce arbitrii vor avea echipamente noi începând cu sezonul viitor. "De asemenea, FRF va furniza echipelor din Liga a II-a, din Liga a III-a, de fotbal în sală şi fotbal feminin, tot cu titlu gratuit, mingile oficiale de joc, în urma unui parteneriat tehnic pe care l-am încheiat cu costuri zero. Suma contractului obţinut este undeva la 120.000 de euro. Pentru arbitri am încheiat deja un parteneriat tehnic cu o firmă producătoare de echipament sportiv, care este prezentă şi la nivel de Liga Campionilor. Practic, din toamna acestui an, arbitrii vor primi echipament de prezentare, de antrenament, de iarnă, într-o sumă de aproximativ 100.000 de euro", a explicat Burleanu.

Răzvan Burleanu a menţionat că FRF va organiza trialuri în Spania, Germania şi Italia, pentru ca juniorii de valoare născuţi din părinţi români să fie convocaţi la echipele de tineret. "În perioada următoare vom organiza un trial în Spania, în afara ţării, astfel încât să-i putem aduce pe mai tinerii noştri jucători talentaţi din Spania la primele reprezentative. Vom continua aceste metode de selecţie cu Italia şi Germania", a subliniat Burleanu.

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF de joi se va discuta şi despre noul statut al FRF, susţine Burleanu: "Federaţia a intrat deja într-o zonă de performanţă administrativă. În zilele următoare vor avea loc schimbări profunde în ceea ce priveşte modul de activitate la nivelul federaţiei. Joi, în Comitetul Executiv, vom discuta despre noul statut al FRF, pe lângă sistemul competiţional care se va dezbate şi aproba,. Le-am trimis în acest sens membrilor Comitetului Executiv propunerile de schimbare a statutului, ca să nu mai putem vorbi de ambiguităţile de care am avut parte până acum."

Răzvan Burleanu a declarat că România îndeplineşte aproape toate condiţiile pentru găzduirea meciurilor din cadrul Campionatului European din 2020. "Zilele trecute am fost la Lisabona, unde am avut o discuţie cu directorul Euro-2020, Martin Kallen, care m-a asigurat de faptul că România îndeplineşte toate condiţiile pentru găzduirea meciurilor, astfel că în a doua parte a lunii iulie aşteptăm o vizită a UEFA pentru a clarifica ultimele mici detalii care ţin de partea comercială şi închirierea diferitelor spaţii din jurul stadionului", a explicat Burleanu, care a precizat că România îşi va depune candidatura pentru organizarea turneului final al Campionatului European de futsal din 2018.

Răzvan Burleanu a mai anunţat faptul că FRF va încheia parteneriate de colaborare cu federaţiile din Danemarca, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Moldova. "În zilele următoare vom încheia un parteneriat cu federaţia daneză care prevede atât schimburi de bună practică, cât şi organizarea de proiecte în comun şi de organizarea unor meciuri la nivel de primă reprezentativă, dar şi de tineret şi juniori. Un parteneriat similar va fi organizat cu ţările vecine, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Moldova", a precizat Burleanu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici