Mihai Pintilii, acuzat de rasism de Asamoah Gyan

Atacantul formaţiei Al Ain (Emiratele Arabe Unite) Asamoah Gyan l-a acuzat pe mijlocaşul echipei Al Hilal (Arabia Saudită) Mihai Pintilii că a făcut remarce rasiste la adresa sa, la meciul retur din semifinalele Ligii Campionilor Asiei.

166 afișări
Imaginea articolului Mihai Pintilii, acuzat de rasism de Asamoah Gyan

Mihai Pintilii, acuzat de rasism de Asamoah Gyan (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Jucătorul nu are niciun drept să îmi spună ce mi-a zis. El mi-a spus ceva care m-a supărat. A folosit un cuvânt abuziv, care nu mi-a plăcut deloc. El ştie ce a spus, întrebaţi-l pe el. El ştie ce a spus", a declarat după meci Gyan, potrivit site-ului oficial al sportivului, asamoahgyan3.com.

Asamoah Gyan a fost eliminat în minutul 71 al meciului, după ce l-a faultat dur pe Salem Al Dawsari. El susţine că nu a vrut să îl faulteze pe jucătorul formaţiei saudite.

Potrivit sursei citate, este de aşteptat ca Al Ain să formuleze o plângere la Confederaţia Asiatică de Fotbal în acest caz.

Echipa pregătită de antrenorul Laurenţiu Reghecampf, Al Hilal, s-a calificat, marţi, în finala Ligii Campionilor Asiei, chiar dacă a pierdut cu 1-2 (0-1) manşa retur a competiţiei susţinută împotriva echipei Al Ain (Emiratele Arabe Unite).

În tur, Al Hilal s-a impus cu scorul de 3-0.

Golurile manşei secunde au fost reuşite de Myeong-Ju Lee '10 şi Jires Kembo-Ekoko '78, în timp ce pentru formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf a înscris Nasir '65.

La Al Hilal, Mihai Pintilii a fost integralist.

În cealaltă semifinală se vor întâlni echipa sud-coreeană FC Seul şi formaţia australiană Western Sydney Wanderers. În turul din Coreea de Sud, cele două echipe au remizat, scor 0-0.

Finala se va disputa în sistem tur-retur, Al-Hilal urmând să dispute manşa tur în deplasare, la 25 octombrie, iar returul la 1 noiembrie, pe teren propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici