Mircea Sandu îndeamnă la solidaritate împotriva nedreptăţilor noii conduceri a FRF

Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, face un apel către "suporteri, mass-media, membri asociaţi" ai federaţiei, pentru a fi solidari în faţa "minciunii" şi "nedreptăţii" de care dă dovadă noua conducere "nevalidată" de la Casa Fotbalului.

295 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu îndeamnă la solidaritate împotriva nedreptăţilor noii conduceri a FRF

Mircea Sandu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Sandu a dat publicităţii, luni, o scrisoare deschisă adresată prietenilor fotbalului, în care acuză noua conducere a FRF că acţionează "paralel cu interesele naţionale".

"Schimbarea produsă cu aproape trei luni în urmă la conducerea FR de Fotbal, deocamdată nevalidată conform legilor ţării, începe să producă dezamăgiri. Drumul de la vorbe la fapte e foarte lung, iar în cazul acesta e pe cale să devină infinit şi paralel cu interesele naţionale. Pentru că nu pot fi un om resemnat şi pentru că pot privi pe oricine în ochi, e de datoria mea să intervin. Conform tuturor regulamentelor în vigoare încă vă reprezint şi, mai mult, reprezint cu demnitate şi onoare România în forurile internaţionale. Nu pot să rămân spectator tăcut în faţa minciunii şi a nedreptăţii", afirmă fostul şef de la Casa Fotbalului, în scrisoarea remisă MEDIAFAX.

Mircea Sandu mai acuză conducerea FRF de faptul că nu respectă Statutul, deciziile Comitetului Executiv şi nici promisiunile făcute înainte de alegerile din 5 martie: "Priviţi către echipa de management a Federaţiei. Câte elemente comune sunt între promisiunile făcute în campania electorală a preşedintelui şi realitatea zilei de astăzi? Câtă deschidere observaţi? Câte principii sunt respectate? Câţi dintre marii specialişti «recunoscuţi la nivel internaţional», de care n-a prea auzit nimeni, aţi văzut printre noi? Cât de respectat este statutul? Cât de valabile sunt deciziile Comitetului Executiv, cât de mult contează părerile membrilor săi? Cât de mult s-a diminuat birocraţia? Câţi dintre dvs aveţi acces la nivelul conducerii pentru rezolvarea problemelor? Cum e posibil ca foştii mari internaţionali să fie luaţi în băşcalie, terfelindu-li-se demnitatea?! Sau să fie scoşi din comisiile UEFA fără măcar să fie anunţaţi, decizii îngheţate de forul continental?! Desigur, cunoaşteţi răspunsurile la toate aceste întrebări. Fotbalul ne-a învăţat pe toţi să luptăm, dar să şi credem în miracole, pentru că ele pot exista pe teren. Nu însă şi în viaţa de zi cu zi, şi, mai ales, la noi. Nu cât timp nu există muncă, dedicaţie, pasiune."

Sandu susţine că fotbalul românesc a devenit astfel apanajul intereselor unui clan şi îi îndeamnă pe membrii asociaţi să fie solidari în faţa acestor nedreptăţi. "Nu am intervenit sub nicio formă peste actuala conducere a FR de Fotbal. Însă stă în puterea mea să nu tac şi să spun că acest sport splendid devine apanajul intereselor unui clan, iar presa a început sa publice dovezi clare în acest sens. Nu asta aţi ales. Nu aşa ceva aţi dorit. Speranţele vă sunt înşelate. Fac un apel la solidaritate. Orice implicare e importantă: suporteri, mass-media, membri asociaţi. Fotbalul este al tuturor, iar conducătorii lui trebuie să se supună acestui principiu", a încheiat preşedintele de onoare al FRF.

Răzvan Burleanu a fost ales, la 5 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram. La alegeri nu a mai participat candidatul susţinut de fostul preşedinte Mircea Sandu, Gheorghe Popescu, cu o zi înaintea alegerilor fostul internaţional fiind condamnat în Dosarul transferurilor la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

La o lună după alegeri, între noul şi fostul conducător al FRF a izbucnit un conflict, după ce Burleanu l-a acuzat pe Sandu că este în spatele deciziei AJF Giurgiu de a contesta validarea la tribunal a noii conduceri a federaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici