Mircea Sandu: Susţin în continuare candidatura României la CE 2020, vom avea şanse sută la sută

Fostul preşedinte al FRF şi actual membru al Comitetului Executiv al UEFA, Mircea Sandu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că face în continuare lobby pentru ca România să obţină organizarea unor meciuri la CE 2020, precizând că va face în aşa fel încât şansele să fie de sută la sută.

134 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Susţin în continuare candidatura României la CE 2020, vom avea şanse sută la sută

Mircea Sandu: Susţin în continuare candidatura României la CE 2020, vom avea şanse sută la sută (Imagine: Alxandru Hojda/Mediafax Foto)

"Domnule, eu acum sunt în Europa, am lăsat China unde eram plecat, fix pentru problema asta. Pentru că m-au sunat colegi de la UEFA şi m-au întrebat dacă România mai candidează pentru CE 2020. Nimeni de la federaţie nu a sunat acolo măcar să se intereseze în vreun fel. Eu am venit în Europa unde am programate întâlniri cu oameni importanţi tocmai pentru a face lobby pentru că România să aibă şanse în continuare pentru organizarea meciurilor de la CE 2020. Eu sunt pe banii mei aici, şi ei spun că boicotez România? Să nu se uite că eu sunt iniţiatorul acestei propuneri de candidatură, că lângă mine au venit primarul şi apoi Guvernul. Eu voi continua să susţin candidatura României, aşa cum am promis. După aceste întâlniri sunt sigur sută la sută convins că România va avea şanse să obţină această organizare. Şi dacă nu e de ajuns voi face în aşa fel încât să avem şanse de 200 la sută'', a declarat Sandu pentru MEDIAFAX.

Chestionat în ceea ce priveşte intenţia lui Burleanu de a candida anul viitor pentru un post de membru în Comitetul Executiv al UEFA, Sandu a spus: "Ca să vă daţi seama despre ce oameni vorbiţi… Ce şanse să aibă el la un loc în Comitetul Executiv? El crede că e că şi cum ai merge pe stradă? Dar ştiţi ceva? E foarte bine, să candideze, o să obţină maxim trei voturi. Păi dacă Lato, ştiţi cine e Lato, toată lumea asta a auzit de el (nr. - fostul internaţional polonez Grzegorz Lato) a obţinut un vot, cât ar obţine el? Dar e bine, să candideze, că are şanse…".

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că are "semnale" că predecesorul său de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al UEFA, acţionează împotriva candidaturii României la organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al Euro-2020. De asemenea, Burleanu a afimat că în cazul în care forul de la Casa Fotbalului va avea o nominalizare pentru un candidat la funcţia de membru al Comitetului Executiv al UEFA, în locul lui Mircea Sandu, aceea nu poate fi decât a sa.

Fostul preşedinte al FRF şi actual membru în Comitetul Executiv al UEFA, Mircea Sandu, a anunţat în cursul săptămânii trecute că renunţă la toate clauzele contractuale pe care le avea cu federaţia, prin care instituţia se obliga să-l nominalizeze în 2015 la alegerile din cadrul forului european, când avea şanse să fie ales vicepreşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici