Mititelu a renunţat la funcţia de administrator special al FC Universitatea Craiova

Patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a renunţat, joi, la funcţia de administrator special al clubului ca urmare a trimiterii sale în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

272 afișări
Imaginea articolului Mititelu a renunţat la funcţia de administrator special al FC Universitatea Craiova

Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Astăzi, 5 februarie 2014, mi-am depus mandatul de administrator special al Fotbal Club Universitatea Craiova. Această decizie survine rechizitoriului întocmit de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova prin care s-a dispus trimiterea mea în judecată pentru infracţiunea de evaziune fiscală", a anunţat, Mititelu, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării din Liga a II-a.

El a adăugat că îşi va exercita atribuţiile încă aproximativ trei săptămâni până când Adunarea Generală a acţionarilor va numi un nou administrator special. "Consider că atât timp cât am susţinut ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să nu mai rămână în funcţie fiind trimişi în judecată pentru infracţiuni de abuz în serviciu, nici eu nu mai pot rămâne în funcţia de administrator special al Universităţii Craiova atât timp cât am fost trimis în judecată. Conform legii îmi voi exercita atribuţiunile în continuare până când Adunarea Generală a Acţionarilor va numi un nou administrator special, acest lucru urmând să dureze circa 2-3 săptămâni", a menţionat patronul.

Finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală, pentru neplata unor datorii către bugetul de stat, în sumă totală de aproximativ trei milioane de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, Mititelu nu a plătit anumite contribuţii datorate statului.

"Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mititelu Adrian Marin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.6, din Legea 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale. S-a reţinut faptul că acesta, în perioada 2007-2010, în calitate de director general unic la SC Fotbal Club U Craiova SA, nu a achitat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă datorate bugetului statului, în cuantum de aproximativ trei milioane de lei", a precizat Jean Uncheşelu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Co-inculpat în acelaşi dosar este Sorin Gheorghe Joavină, acesta fiind acuzat că a prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 200.000 lei. Acesta din urmă, în calitate de administrator la SC U Craiova SA, nu a achitat contribuţiile şi impozitele cu reţinere la sursă, în perioada 2010-2011.

Prima înfăţisare în acest proces va avea loc în data de 14 martie, la Judecătoria Craiova. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoarea între un an şi trei ani sau amendă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici