Moraru: Avem pregătite pentru Rapid contracte de împrumut de 550.000 şi 1,5 milioane de euro . Dacă Massone vine cu 5 milioane de euro suntem dispuşi să colaborăm

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, sâmbătă, că gruparea giuleşteană are nevoie de bani şi a precizat că a pregătit deja două contracte de împrumut, unul de 2,5 milioane lei (aproximativ 550.000 de euro) şi altul de 1,5 milioane de euro. El a mai spus că dacă Massone vine cu 5 milioane de euro la Rapid, este dispus ă colaboreze.

233 afișări
Imaginea articolului Moraru: Avem pregătite pentru Rapid contracte de împrumut de 550.000 şi 1,5 milioane de euro . Dacă Massone vine cu 5 milioane de euro suntem dispuşi să colaborăm

Moraru: Avem pregătite pentru Rapid contracte de împrumut de 550.000 şi 1,5 milioane de euro (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

El a explicat că suma de 550.000 de euro va fi investită în club în cursul acestui sezon, iar cea de 1,5 milioane pe parcursul unei perioade mai lungi.

"Am studiat situaţia financiară a clubului, ştim la ce ne-am angajat. Avem două contracte de împrumut, unul de 2,5 milioane de lei pentru anul acesta, şi altul de 1,5 milioane de euro pe o durată mai lungă. Vor fi şi alte contracte şi alte sume pentru că Rapid are nevoie de o gestiune corectă a afacerii şi are nevoie şi de bani şi aici vom contribui după necesităţi şi posibilităţi. Sunt conştient că urmează o perioadă destul de grea, dar sunt convins că voi reuşi", a spus Moraru în cadrul unei conferinţei de presă.

Omul de afaceri basarabean, care a preluat 75 la sută din acţiuni de la cei patru suporteri acţionari, a adăugat că negociază şi cu Adrian Zamfir pentru a cumpăra şi pachetul de aproximativ 20 la sută pe care îl controlează acesta. "Noi i-am făcut o ofertă (n.r. - lui Adrian Zamfir), nu schimbăm nimic la ea. Suntem deschişi la negocieri şi sper ca în zilele următoare să facem şi această ultimă tranzacţie. Sunt convins că şi domnul Zamfir şi domnul Cristescu vor un viitor frumos al Rapidului, numai că astăzi ţin de contracte, de obligaţiuni, de negocieri. Sper ca până miercuri sau joi să finalizăm", a menţionat noul acţionar.

Valerii Moraru susţine că a solicitat ca suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea să rămână în total cu 5 la sută din acţiuni. "Acţiunile au fost preluate de mine pe persoană fizică. Acţionari suntem acum eu, domnul Valvis, domnul Zamfir şi aceşti băieţi care reprezintă suporterii. În tranzacţia pe care am făcut-o (n.r. - cu cei patru suporteri) am solicitat ca ei să rămână lângă noi cu câte un procent sau două pentru a avea continuitate", a explicat Moraru.

El a precizat că datoriile curente, cele înregistrate de club după data de 7 decembrie 2012 când a intrat în insolvenţă, sunt cuprinse între 2,7 şi 4 milioane de euro. "Datoriile curente sunt azi între 2,7 milioane de euro şi 3,7 milioane de euro sau chiar 4 milioane. Acestea sunt datorii curente, pentru că nu putem vorbi numai despre salarii, sunt obligatorii şi taxele pe salarii. Bani în club vor veni, dar rămâne ca împreună cu doamna administrator să facem un grafic de eşalonări. Eu aş prefera să cumpărăm aceste creanţe şi să eliminăm datoriile faţă de salarii. Asta a fost ideea şi acum urmează negocieri", a spus Valerii Moraru.

Noul acţionar majoritar a precizat că de acum înainte jucătorii şi ceilalţi angajaţi ai clubului vor avea salariile plătite la zi. "Planul de reorganizare va fi respectat, din studiul pe care l-am făcut cel mai important este ca salariaţii şi jucătorii să aibă salariile în viitor la zi. Insolvenţa ne ajută pentru că mai sunt dosare pe rol şi suntem cumva mai protejaţi. În principiu am vrea însă să ieşim cât mai repede din procedura de insolvenţă", a adăugat el.

Valerii Moraru speră ca experienţa în afaceri să îl ajute să reuşească şi în fotbal. "Am finanţat mai multe echipe din Moldova, unele au şi promovat în Liga I. Avem o mică experienţă, dar nu la acest nivel. E necesar să lucrăm în echipă şi numai aşa vom lucra la club. Sper să ne ajute şi experienţa mea ca om de afaceri. Suntem de mulţi ani în afaceri şi nu diferă cu nimic pe partea economică şi financiară. Iar ce ţine de colectiv şi staf sunt în echipă destui profesionişti", a menţionat omul de afaceri.

Întrebat dacă nu îi este teamă să investească în fotbal având în vedere condamnările din "dosarul transferurilor" şi anchetele DNA-ului din ultima perioadă, Moraru a răspuns: "Dacă ne-ar fi teamă atunci nu am mai face niciun fel de investiţii. Noi vrem corectitudine şi transparenţă, vrem ca toate lucrurile să fie pe faţă".

Moraru a adăugat că va rezilia contractele de sponsorizare pe care companiile sale Azuga Waters şi Perla Covasnei le are în prezent cu grupările Dinamo, Astra şi Concordia Chiajna. "Sunt câteva contracte de publicitate cu Dinamo, cu Astra, cu Chiajna şi erau discuţii şi cu Clujul, dar prin aceste contracte am promovat brandurile. Sunt doar sponsorizări. Înţeleg foarte bine situaţia şi trebuie să reviziuim. Pentru că fiind acţionar la Rapid apar conflicte de interese şi cred că aceste contracte o să le reziliem. O să avem discuţii pentru că sunt şi obligaţii în aceste contracte", a spus el.

Omul de afaceri a menţionat că a cumpărat bilete şi va veni împreună cu familia şi prietenii la meciul Rapid – Steaua, programat în această seară pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, în cadrul etapei I a Ligii I. "Am fost la mai multe meciuri ale Rapidului, îmi place foarte mult spiritul şi atmosfera de la meciuri. Vom face tot ce ţine de noi să îmbunătăţim lucrurile. Aceasta este singura achiziţie unde toţi membrii familiei au votat unanim. Vom merge la meciul cu Steaua, mergem toată familia, toţi prietenii, am cumpărat bilete şi mergem. Dacă avem speranţe cu Steaua? Eu zic că dacă nu sunt speranţe de ce mai ieşim pe teren atunci ?", a precizat Moraru.

La conferinţa de presă au fost prezenţi şi trei dintre cei patru acţionari suporteri, Adrian Matei, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea.

Căprăroiu a explicat că în contractul de cesionare a acţiunilor există clauze de garanţie asumate de Valerii Moraru. "Sunt anumite clauze de garanţie în contract, ne-am asigurat că domnul Moraru o să conducă Rapidul cât se poate de bine şi ne-a asigurat şi dumnealui că se fac anumite plăţi şi va plăti tot ce e necesar. Nu pot dezvălui clauzele, în mare este vorba despre datoriile curente şi planul de reorganizare", a spus Răzvan Căprăroiu.

Dacă Massone vine cu 5 milioane de euro la Rapid suntem dispuşi să colaborăm

Noul acţionar majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că este dispus să colaboreze cu italianul Angelo Massone, cel care a negociat în paralel cu Adrian Zamfir preluarea clubului, dacă acesta va veni cu cinci milioane de euro.

"Am auzit că dânsul (n.r. - Angelo Massone) a venit şi a spus că e gata să aducă cinci milioane de euro la Rapid. Dacă vine cu aceşti bani, noi suntem deschişi la o colaborare. Dar numai dacă sunt bani", a spus Moraru despre Massone, cel care contestă tranzacţia prin care omul de afaceri basarabean a preluat pachetul majoritar de acţiuni al FC Rapid.

Adrian Luţu, avocatul lui Valerii Moraru, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe, că la momentul tranzaţiei dintre clientul său şi cei patru suporteri în registrul acţionarilor nu exista niciun acord de cesionare de acţiuni către Angelo Massone.

"În registrul acţionarilor şi în registrul de acţiuni nu apărea până la momentul tranzacţiei domnului Moraru niciun fel de tranzacţie între acţionari şi domnul Massone. Nici măcar vreo promisiune sau ceva de acest gen. Din acest punct de vedere lucrurile sunt clare. Dacă cineva dintre acţionari are o problemă cu domnul Massone, să şi-o rezolve. Dar din punctul nostru de vedere, atâta timp cât în registru nu apare nicio menţiune, tranzacţia este corectă", a explicat.Luţu.

Investitorul italian Angelo Massone, care a negociat mai multe săptămâni cu Adrian Zamfir, susţine că a semnat cu acţionarul rapidist un contract de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar al FC Rapid. El contestă tranzacţia prin care Valerii Moraru a achiziţionat 75 la sută din acţiunile clubului de la cei patru suporteri şi afirmă că în cazul în care va fi împiedicat "în mod fraudulos" să intre în posesia pachetului majoritar îi va acţiona în instanţele civile şi penale pe cei care se fac vinovaţi de acest lucru.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a devenit noul acţionarul majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea.

Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni.

Fostul acţionar majoritar, Adrian Zamfir, mai controlează în prezent aproximativ 20 la sută: 15 la sută prin soţia sa, Natalia Zamfir, şi prin doi apropiaţi câte 2 şi 3 la sută. Zamfir negociază în continuare cedarea celor 20 de procente către Valerii Moraru, dar îi solicită acestuia mai multe garanţii privind investiţiile ulterioare în gruparea giuleşteană.

Adrian Zamfir a negociat în ultimele săptămâni în numele său şi al celor patru suporteri acţionari acestora cedarea pachetului majoritar de acţiuni atât cu Valerii Moraru cât şi investitorul italian Angelo Massone. Acesta din urmă contestă tranzacţia prin care Valerii Moraru a devenit acţionar majoritar şi susţine că a semnat la rândul său un contract de vânzare-cumpărare cu Zamfir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici