Motivarea instanţei în cazul în cazul anulării vizei lui Djokovic: Ar fi inspirat un sentiment anti-vaccin

  • Instanţa australiană a declarat că era rezonabil să fie îngrijorată de faptul că Novak Djokovic ar fi putut inspira un sentiment anti-vaccin şi a decis revocarea vizei.
  • Tenismanul se pregătea pentru Australian Open când ministrul imigraţiei i-a anulat viza din motive de "sănătate şi ordine publică".
  • Expunându-şi motivele pentru care a susţinut această decizie, instanţa a declarat că opoziţia lui Djokovic faţă de vaccinuri era bine cunoscută.
1119 afișări
Imaginea articolului Motivarea instanţei în cazul în cazul anulării vizei lui Djokovic: Ar fi inspirat un sentiment anti-vaccin

"O vedetă emblematică a tenisului mondial poate influenţa oameni de toate vârstele", se arată în comunicat. În decizia sa oficială scrisă, Comisia a constatat că Djokovic ar fi putut încuraja "în special tinerii şi persoanele impresionabile să îl imite", notează BBC.

"Acest lucru nu este fantezist; nu are nevoie de dovezi. Este o recunoaştere comportamentului uman", a scris completul de trei judecători.

Şi a menţionat că o astfel de influenţă ar putea afecta nu doar militanţii anti-vaccinare, ci "şi... persoanele care pot fi pur şi simplu nesigure sau ezitante cu privire la vaccinarea lor".

Djokovic fusese iniţial reţinut de către poliţiştii de frontieră la sosirea în Australia, la începutul lunii ianuarie, iar viza i-a fost anulată. Dar el a câştigat un proces în justiţie în care a contestat această decizie, înainte ca ministrul imigraţiei, Alex Hawke, să intervină şi să o anuleze din nou pe 14 ianuarie.

De data aceasta, avocaţii jucătorului au argumentat că numărul unu mondial în tenisul masculin nu le-a spus niciodată oamenilor să nu se vaccineze, iar decizia ministrului nu s-a bazat pe fapte. Însă comisia a respins aceste afirmaţii.

Djokovic "a ales de mai bine de un an să nu se vaccineze de când vaccinurile au devenit disponibile", au spus ei. Iar ministrul a fost îngrijorat de rapoartele conform cărora grupurile anti-vaccinare "l-au prezentat pe domnul Djokovic ca pe un erou şi o simbol al libertăţii de alegere".

"Este posibil ca o altă persoană în poziţia ministrului să nu fi anulat viza domnului Djokovic. Ministrul a făcut-o", au scris ei.

Djokovic a fost expulzat în urma deciziei instanţei, ajungând marţi acasă, la Belgrad, în Serbia. Jucătorul ia în considerare posibilitatea de a da în judecată guvernul australian pentru  4 milioane de euro pentru presupusele "rele tratamente".

De asemenea, a fost pusă sub semnul îndoielii capacitatea lui Djokovic de a juca la următorul turneu major, la Roland Garros, din luna mai.

Oficialii francezi au declarat că nu vor fi acordate derogări de la cele mai recente reguli ale Franţei privind certificatul verde, care se aplică atât sportivilor, cât şi spectatorilor. Cu toate acestea, oficialii sportivi au mai spus că este posibil ca regulile să fie relaxate până în luna mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici