MTS a deblocat bugetul Federaţiei Române de Box pentru participarea la Campionatele Mondiale de tineret şi juniori

Ministerul Tineretului şi Sportului a deblocat sumele aferente Federaţiei Române de Box pentru ca sportivele să poată participa la Campionatele Mondiale de tineret şi juniori de la Taipei, transportul delegaţiei fiind asigurat de o asociaţie care promovează relaţiile româno-taiwaneze.

164 afișări
Imaginea articolului MTS a deblocat bugetul Federaţiei Române de Box pentru participarea la Campionatele Mondiale de tineret şi juniori

MTS a deblocat bugetul Federaţiei Române de Box pentru participarea la Campionatele Mondiale de tineret şi juniori (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele FRB, Leonard Doroftei, a semnat, luni, în cadrul unei oconferinţe de presă, parteneriatul cu asociaţia Ro-Ta, care s-a oferit să plătească biletele de avion ale membrilor delegaţiei României până în Taiwan.

"Dacă în urmă cu ceva timp spuneam despre antrenorul Adrian Lăcătuş că nu are toată tabla pe casă, iată că acum îi mulţumim pentru munca depusă pentru a face performanţă în boxul feminin. Lotul femin de junioare şi de tineret va participa în perioada 13-25 mai la Campionatul Mondial din Taipei, Taiwan. Lotul e format din două sportive junioare şi cinci sportive la tineret. Cel mai important este că am găsit nişte oameni care să ne ajute. Costul tichetelor de avion au fost suportate, printr-un parteneriat, cu asociaţia Ro-Ta. Îi mulţumim şi doamnei ministru Szabo pentru că vom avea bugetul, a fost alături de lotul feminin cu tot sufletul. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Gabriela Szabo şi cu Carmen Tocală, am primit promisiunea că se va asigura deblocarea financiară. Restul cheltuielilor vor fi suportate de minister, pentru că este o competiţie inclusă în calendarul competiţional. Doamna minsitru a înţeles că avem nevoie de bani pentru a pleca. S-a deblocat bugetul, pe contractul de finanţare pe care îl avem. Credem că este destul de bun", a declarat Doroftei.

Federaţia Română de Box avea blocate sumele alocate de la bugetul MTS pentru 2015 din cauza unor nereguli descoperite în urma unui audiat financiar.

Antrenorul Adrian Lăcătuş a afirmat că a sperat până în ultima clipă că va reuşi să strângă suma necesară pentru participarea la mondiale. "Delegaţia era mult mai numeroasă fiind un campionat mondial pentru junioare şi tineret, dar am redus pe cât am putut şi am oprit fetele despre care eu am crezut că au şanse la medalii. Chiar cred că vom reuşi să facem o figură frumoasă în Taiwan. Am tremurat însă până în ultima clipă pentru că era incertă participarea noastră. Eram pregătiţi de protest, pentru că pe fetele astea nu le interesează ce se întâmplă în federaţie sau minister. Cu ce au greşit când şi-au ales meseria asta... Ele de Paşti au fost în pregătire. Ar fi fost greu să nu mergem acolo, dar am sperat până în ultima clipă", a declarat Lăcătuş.

Sportiva Cristina Cozma s-a declarat încrezătoare că delegaţia din care face parte va reuşi să obţină medalii la Campionatele Mondiale: "Toată lumea vede prost boxul feminin, era foarte greu dacă nu am fi participat la aceste mondiale. Vrem să demonstrăm că putem aduce medalii, că suntem mai bune decât băieţii. Vrem să arătăm că boxul feminin este sus. Femeile pot mai mult decât vă imaginaţi. Am sperat tot timpul că vom merge la mondiale şi am tras cât mai tare. Vom fi mult mai motivate decât am fost până acum".

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de box de tineret şi junioare este format din şapte sportive: Cristina Adomniţei (junioare, 46 kg), Cătălina Stan (junioare, +81 kg), Andreea Seni (tineret, 51 kg), Cristina Cozma (tineret, 54 kg), Angela Iordache (tineret, 57 kg), Dana Borzei (tineret, 60 kg) şi Genoveva Pascu (tineret, 69 kg).

Ro-Ta este o organizaţie non-profit care promovează relaţiile comerciale şi culturale dintre România şi Taiwan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici