Mutu: Sper ca olandezii să-şi facă datoria, chiar dacă sunt deja calificaţi

Atacantul Adrian Mutu a declarat, joi, că speră ca jucătorii echipei naţionale a Olandei să îşi facă datoria în partidele cu Ungaria şi Turcia, din preliminariile Cupei Mondiale, chiar dacă reprezentativa batavă este deja calificată la turneul final.

110 afișări
Imaginea articolului Mutu: Sper ca olandezii să-şi facă datoria, chiar dacă sunt deja calificaţi

Adrian Mutu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Sper ca olandezii să fie motivaţi şi să-şi facă datoria, chiar dacă sunt deja calificaţi. Sigur, vor încerca să câştige, dar o motivaţie în plus au atât ungurii, cât şi turcii, pentru că un rezultat pozitiv, i-ar duce la baraj. Şanse de a ajunge în Brazilia sunt minime, dar atât timp cât mai sunt, nu trebuie să ne dăm bătuţi", a spus Mutu, la Dolce Sport.

Adrian Mutu a afirmat că se aştepta ca atacantul Ciprian Marica să nu reziste din punct de vedere fizic şi în partida cu Turcia. "Eu am glumit cu Ciprian, pentru că nu îi contest niciodată valoarea. E colegul meu, e şi prietenul meu, doar că în momentul acela mi s-a părut anormal, pentru că nu avea echipă şi se pregătea singur. Poţi să te pregăteşti singur şi un an, dar e altceva când te pregăteşti cu echipa şi ai şi meciuri în picioare. Cu Ungaria a jucat foarte bine, a şi marcat şi era normal să aibă o cădere după trei zile. În momentul ăsta nu poate duce două meciuri în trei zile", a completat Mutu.

Atacantul speră să fie convocat pentru meciurile României cu Andorra şi Estonia, din finalul calificărilor. "Selecţionerul are filozofia lui de a vedea lucrurile, de a aborda jucătorii. Nu am ce să-i reproşez. Dacă se consideră că nu trebuie să vorbească cu mine, nu pot să spun altceva. Fiecare cu tactica lui. Sper ca la următorul meci să fiu la naţională", a explicat Mutu.

Întrebat dacă a negociat cu acţionarul dinamovist Ionuţ Negoiţă despre o posibilă numire a sa la conducerea grupării bucureştene, Mutu a răspuns: "Pe mine mă interesează Dinamo, proiectul pe care îl are acum. Trebuie făcut mai mult pentru a aduce pe Dinamo acolo unde îi este locul, la nivelul Stelei de acum. Trebuie investit mai mult, trebuie un proiect puţin mai ambiţios decât este. Dinamo este un brand al României şi trebuie să fie la nivel de Liga Campionilor. Încă nu am vorbit nimic oficial cu domnul Negoiţă."

Adrian Mutu a precizat că Steaua trebuie să încerce să joace în meciurile din deplasare din Liga Campionilor, aşa cum o face pe teren propriu. "Reghecampf e antrenorul momentului în România, dar nu ştiu dacă ar lăsa Steaua pentru echipa naţională. Nu cred că lasă Liga Campionilor, dar în acelaşi timp să antrenezi echipa naţională e maximum pentru un antrenor. Trebuie să îndrăznească mai mult, să joace mai mult, pentru că Steaua are o echipă care joacă. Dacă Steaua se apără cum a făcut-o la Londra cu Chelsea, nu prea o să aibă prea multe şanse în Ligă. Mă refer mai mult la meciurile de afară decât cele de acasă", a subliniat Mutu.

Echipa României ocupă locul patru în grupa D a calificărilor pentru Cupa Mondială din Brazilia cu 13 puncte, la egalitate cu Turcia şi cu un punct mai puţin decât reprezentativa Ungariei. Pentru a fi sigură de participarea în barajul pentru CM, România trebuie să câştige ultimele două meciuri, cu Andorra, în deplasare, şi cu Estonia, pe teren propriu, iar Olanda să nu piardă meciurile cu Ungaria şi Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici