Nadal este încrezător că va fi competitiv în Australia

Rafa Nadal îşi propune să îşi apere cu succes titlul de la Australian Open la primul turneu de Grand Slam al anului, în ianuarie, după un an 2022 marcat de accidentări, în ciuda faptului că a ajuns puţin sub nivelul său maxim.

186 afișări
Imaginea articolului Nadal este încrezător că va fi competitiv în Australia

Sursa foto: MediafaxFoto

Tenismanul de 36 de ani s-a antrenat în ultimele zile după un turneu demonstrativ în America Latină alături de norvegianul Casper Ruud, al treilea jucător mondial.

"Am ajuns pe 3 decembrie. Am petrecut aproape o săptămână fără să fac nimic, ceea ce a fost ceea ce trebuia să fac", a declarat Nadal vineri pentru ziarul spaniol As.

"Am făcut puţină pregătire fizică, cred că voi avea nevoie de câteva zile în Australia. Sunt conştient că sunt puţin cam din scurt, dar sunt încrezător că voi reuşi să ridic nivelul de care am nevoie pentru a fi competitiv în Australia."

Nadal a anunţat la începutul acestei săptămâni adăugarea argentinianului Gustavo Marcaccio în staff-ul său, o mutare neaşteptată, dar necesară după plecarea veteranului antrenor Francis Roig, după 18 ani în echipa sa.

"Mă adresez lui Gustavo pentru că Francis a decis să urmeze o altă cale. Nu sunt foarte favorabil să fac schimbări mari. Francis a luat o decizie şi, mai presus de toate, îl iubesc ca pe un prieten, practic ca pe un membru din familie", a declarat Nadal.

Nadal se va deplasa luni la Sydney pentru a juca în turneul mixt United Cup, în vederea pregătirii pentru Australian Open.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici