Nadal va fi de luni, 21 august, noul lider al clasamentului ATP. Este prima dată din iulie 2014 încoace

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal va deveni, începând de luni, 21 august, noul lider mondial al clasamentului ATP, după ce elveţianul Roger Federer a anunţat că nu va participa la turneul de la Cincinnati.

225 afișări
Imaginea articolului Nadal va fi de luni, 21 august, noul lider al clasamentului ATP. Este prima dată din iulie 2014 încoace

Nadal va fi de luni, 21 august, noul lider al clasamentului ATP. Este prima dată din iulie 2014 încoace

Nadal îl va înlocui în fotoliul de lider pe britanicul Andy Murray, care se află pe prima poziţie în ierarhia mondială din luna noiembrie a anului 2016. Spaniolul va profita de faptul că nici unul dintre Federar sau Murray nu va participa la turneul Masters 1000 de la Cincinnati, britanicul lipsind şi de la competiţia de la Montreal, câştigată de Alexander Zverev, unde Nadal a fost eliminat de Denis Shapovalov (18 ani).

Roger Federer nu va fi prezent la Cincinnati din cauza unei accidentări la spate, suferită în finala Mastersului de la Montreal, pierdută în faţa neamţului Alexander Zverev (20 de ani), scor 3-6, 4-6.

Astfel, Rafael Nadal, care a câştigat patru turnee în 2017 (Monte Carlo, Barcelona, Madrid şi Roland Garros, toate pe zgură), va reveni pe primul loc în clasamentul ATP pentru prima dată din luna iulie a anului 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici