Naţiunile occidentale iau în considerare boicotarea Paris 2024 dacă Rusiei i se permite să concureze

Aspiraţia reînnoită a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a menţine "universalitatea" cu integrare ideologică la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 - acceptând atleţi fără probleme de dopaj din Rusia şi Belarus, neimplicaţi în atrocităţile din Ucraina ar putea deveni contraproductiv.

2479 afișări
Imaginea articolului Naţiunile occidentale iau în considerare boicotarea Paris 2024 dacă Rusiei i se permite să concureze

paris2024.org

Conform insidethegames.biz, se acumulează dovezi că etica imaginată de CIO va deveni nu o strategie paşnică, ci un demers ce va afecta negativ mult aşteptata ediţie a Jocurilor de la Paris de anul viitor.

O parte din naţiunile occidentale se gândesc să boicoteze Paris 2024 mai degrabă decât să concureze împotriva unui stat agresor.

"Planul de concepere a unor condiţii acceptabile pentru includerea sportivilor ruşi este mult prea devreme, aliaţii Ucrainei, de fapt întreaga Europă, este pe deplin justificată în îngrijorarea lor", a afirmat norvegianul Gerhard Heiberg, veteranul membru de onoare al CIO şi industriaş, care a pus la cale Jocurile de iarnă de la Lillehammer din 1994.

"Este nevoie de mai multe informaţii despre Putin şi liderii săi militari, încă formidabil de agresivi.

Este mult prea devreme pentru ca liderii Consiliului Olimpic din Asia să investigheze posibilele portiţe de scăpare pentru integrarea Rusiei.

Da, vecinii Ucrainei ar putea foarte bine să recurgă la boicot.

Occidentul ar trebui să stea deoparte pentru moment şi să nu se aventureze în această falsă direcţie.

Putin este obsedat de triumful sportiv şi excluderea Rusiei de la Paris ar putea să-l determine să pună capăt terorismului galopant".

La summitul olimpic de anul trecut, CIO şi preşedintele său Thomas Bach au încurajat o propunere a Consiliului Olimpic al Asiei (OCA) de a permite sportivilor din Rusia şi Belarus să participe la evenimentele sale de calificare pentru Paris 2024.

Alain Lunzenfichter, comentatorul olimpic decan al cotidianului sportiv francez L'Equipe, este foarte dur în abordarea sa.

"Atitudinea CIO nu este intelectuală... este o nebunie, acest plan ar ucide Jocurile de la Paris", a declarat el.

"Ambiţia noastră ar putea deveni, în schimb, nu Jocurile Olimpice, ci Jocurile de război. Jocurile Olimpice nu au nevoie de Rusia, nu atunci când luăm în considerare ororile din Ucraina".

Pentru moment, Tony Estanguet, multiplu campion olimpic la canoe şi preşedinte al Paris 2024, nu şi-a exprimat o părere, aşteptând reconsiderarea CIO.

Craig Reedie, director al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012 şi fost preşedinte al Agenţiei Mondiale Anti-Doping (AMA), şi-a exprimat şi el dezaprobarea faţă de "igienizarea" CIO.

"Thomas cunoaşte foarte bine punctul meu de vedere cu privire la ceea ce nu este o direcţie înţeleaptă", a spus el.

În urmă cu câteva luni, un alt senior al CIO din Canada, Dick Pound, a subliniat acest principiu, conform căruia naţiunile ilegale nu sunt binevenite.

După cel de-al Doilea Război Mondial, Germania şi Austria au fost suspendate de la Jocurile Olimpice de la Anvers din 1920, la fel Germania şi Japonia de la Londra 1948.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici