New York Knicks a devenit cel mai valoros club de baschet din America de Nord

New York Knicks a devenit cel mai valoros club de baschet din campionatul profesionist nord-american (NBA), depăşind gruparea Los Angeles Lakers, conform revistei Forbes, citată de AFP.

55 afișări
Imaginea articolului New York Knicks a devenit cel mai valoros club de baschet din America de Nord

New York Knicks a devenit cel mai valoros club de baschet din America de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valoarea clubului Knicks a crescut cu 12 la sută faţă de anul trecut, de la 586 milioane dolari (427 milioane euro) la 655 milioane dolari (477 milioane euro), graţie numărului mai mare de bilete vândute la meciuri şi contractelor de sponsorizare a sălii Madison Square Garden, unde îşi dispută echipa meciurile de pe teren propriu.

În acest timp, valoarea grupării din Los Angeles a crescut cu doar şase procente, ajungând la 643 milioane dolari (468 milioane euro).

Chicago Bulls (511 milioane dolari) este al treilea club ca valoare financiară, fiind urmat de Boston Celtics (452 milioane dolari), Houston Rockets (443 milioane dolari), Dallas Mavericks (438 milioane dolari) şi Miami Heat (425 milioane dolari), a cărui valoare a crescut cu 17 la sută după sosirea jucătorului LeBron James, în vara anului 2010.

Valoarea medie a unui club din NBA este de 369 milioane dolari (269 milioane euro), în scădere cu 10 milioane dolari faţă de anul 2008.

Forbes mai menţionează că 17 cluburi care participă în NBA au înregistrat bilanţ negativ în sezonul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici