Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere: Gabriel Sîncrăian poate fi suspendat pe viaţă

Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere şi preşedintele interimar al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a declarat că halterofilul român Gabriel Sîncrăian, suspendat temporar după ce a fost depistat pozitiv în cadrul unui control antidoping, ar putea fi suspendat pe viaţă din sport.

1936 afișări
Imaginea articolului Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere: Gabriel Sîncrăian poate fi suspendat pe viaţă

Gabriel Sîncrăian

Gabriel Sîncrăian a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la categoria 85 kg, şi a obţinut medalia de bronz cu nou record personal, de plus 20 de kilograme.

Proba A recoltată de Agenţia Mondială Antidoping în urma concursului olimpic a ieşit pozitivă, iar acum se analizează proba B. "Conform regulamentului, Sâncrăian poate fi suspendat pe viaţă. Dacă nu, următoarea penalizare, conform codului, ar fi de 8 ani", a declarat Nicu Vlad pentru Dolce Sport.

Pe 29 august, postul public de televiziune a anunţat că Gabriel Sîncrăian va fi suspendat, iar Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va trebui să plătească 100.000 de euro către Comitetul Internaţional Olimpic. Federaţia Română de Haltere, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Agenţia Naţională Antidoping nu au primit vreun document oficial din partea Comitetului Internaţional Olimpic în toată această perioadă.

Pe de altă parte, Nicu Vlad este de părere că Gabriel Sîncrăian are şanse bune să evite o suspendare, sinonimă cu pierderea medaliei şi a recompensei financiare.

"Sincer, se poate întâmpla orice, dar, din experienţa pe care o am în sport, şi cunosc cazuri multe, într-adevăr s-a demonstrat că proba B nu corespunde cu rezultatul probei A" , a precizat Nicu Vlad, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici