Noua Zeelandă ameninţă că va boicota CM de rugby din 2015

Naţionala Noii Zeelande ar putea să nu participe la ediţia din 2015 a Cupei Mondiale, care va fi găzduită de Anglia, în cazul în care restricţiile comerciale impuse echipelor participante nu vor fi modificate, a declarat directorul general al Federaţiei de Rugby din Noua Zeelandă (NZRU), Steve Tew.

238 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă ameninţă că va boicota CM de rugby din 2015

Noua Zeelandă ameninţă că va boicota CM de rugby din 2015 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Evident, o astfel de decizie ar fi ultima soluţie. Poziţia noastră este să ne consultăm, să colaborăm şi să încercăm să ajungem la un acord", a precizat Steve Tew, pentru postul de radio Radio New Zealand, informează AFP.

Directorul a menţionat că NZRU pierde bani cu ocazia fiecărei ediţii a Cupei Mondiale, ca urmare a dispoziţiilor comerciale în vigoare. El a explicat că regulamentul International Rugby Board (IRB) penalizează marile echipe în anii în care se desfăşoară Cupa Mondială, deoarece calendarul lor de meciuri test este redus şi formaţiile nu sunt autorizate să aibă proprii sponsori.

Steve Tew a precizat că NZRU pierde peste 7,5 milioane de euro ca urmare a desfăşurării ediţiei din acest an a Cupei Mondiale, care este găzduită chiar de Noua Zeelandă.

Într-o declaraţie acordată publicaţiei britanice The Guardian, Tew a precizat: "Perspectivele de a merge în Anglia în 2015 cu actualul regulament sunt mici. Nu putem continua să fim prezenţi la un eveniment care ne costă atât de mulţi bani. Avem susţinerea celor mai multe echipe mari, iar o modificare a normelor nu este doar necesară, ci urgentă".

Steve Tew crede că o soluţie ar fi ca IRB să modifice datele de desfăşurare a Cupei Mondiale pentru a permite organizarea unui turneu complet al celor trei naţiuni sau acordarea de premii mai substanţiale echipelor calificate la CM.

În replică, International Rugby Board a răspuns că veniturile obţinute în urma desfăşurării Cupei Mondiale sunt redistribuite celor 117 membri ai forului "într-un ciclu de patru ani". "Programul de investiţii în curs reprezintă 150 de milioane de lire sterline (172 milioane de euro) pentru perioada 2009-2012, şi peste 50 la sută din această valoare ajunge direct la naţiunile mari", se arată într-un comunicat al IRB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici