„Noul Duckadam” joacă la naţionala U19 a României. Alex Borbei, evoluţie eroică împotriva Letoniei

Echipa naţională de fotbal masculin Under 19 a reuşit miercuri prima victorie de la mini-turneul de calificare la Campionatul European U19. România a învins-o pe Letonia, cu scor 1-0, după ce Bodişteanu a ratat un penalty, iar portarul Borbei a apărat alte două.

719 afișări
Imaginea articolului „Noul Duckadam” joacă la naţionala U19 a României. Alex Borbei, evoluţie eroică împotriva Letoniei

„Noul Duckadam” joacă la naţioanal U19 a România. Alex Borbei, evoluţie eroică împotriva Letoniei

Jucătorii antrenaţi de Adrian Văsîi s-au reunit la începutul acestei săptămâni pentru a face deplasarea în Turcia, acolo unde se joacă partidele din prima fază a calificărilor la Campionatul European din 2022, găzduit de Slovacia.

Miercuri, România U19 a câştigat prima partidă, împotriva Letoniei, iar unicul gol al partidei a fost marcat de Ştefan Bodişteanu, în minutul 43. Mijlocaşul a reuşit să aducă victoria României după un şut foarte bun dat din pasa lui Răzvan Tănasă.

Cu două minute kai devreme, tricolorii au avut şansa clară de a deschide scorul, dar Bodişteanu a ratat din penalty.

Pe lângă jucătorul celor de la Farul Constanţa, un alt tricolor important al meciului a fost Alexandru Borbei.

Portarul român a apărat două lovituri de la 11 metri, ambele executate de Vapne, în minutele 31 şi 64, astfel jucătorul celor de la Lecce a reuşit să îşi salveze echipa şi să obţină victoria.

Echipa trimisă în teren de selecţionerul Adrian Văsîi, pentru duelul cu Letonia:

România U19: 1. Borbei – 2. Pantea (14. Coubiş, 58), 3. Gergely, 4. Ignat, 19. Amzăr (20. Lazăr, 75) – 8. Pandele, 6. Sîrbu (cpt) – 11. Andrei (18. Hofman, 46), 17. Tănasă, 10. Bodişteanu (5. Trifan, 78) – 9. Chiriţoiu (22. Burnete, 58)
Rezerve: 12. Mitrovic, 7. Negoescu, 13. Militaru, 16. Pîrvulescu.

Programul mini-turneului U19 de calificare:
10 noiembrie, ora 12:00, Letonia U19 – România U19 (0-1)
13 noiembrie, ora 12:00, San Marino U19 – România U19
16 noiembrie, ora 16:00, Turcia U19 – România U19

Partidele se joacă la Manavgat, în Turcia, localitate situată la aproximativ 70 de kilometri de Antalya. Câştigătoarele celor 13 grupe, ocupantele locurilor secunde şi cea mai bună echipă de pe locul al treilea se vor califica la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European.
Turneul final la care participă 8 selecţionate va avea loc în iulie-august 2022 în Slovacia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici