Octavian Bellu, numit director al Academiei Olimpice de Excelenţă

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român l-a numit pe fostul secretar de stat în Ministerului Tineretului şi Sportului, Octavian Bellu, în funcţia de director al Academiei Olimpice de Excelenţă, se arată într-un comunicat al COSR remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

14 afișări
Imaginea articolului Octavian Bellu, numit director al Academiei Olimpice de Excelenţă

Octavian Bellu, numit director al Academiei Olimpice de Excelenţă

"În termen de o lună, Octavian Bellu împreună cu Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman şi Comitetul Executiv al forului olimpic român vor elabora programul Academiei Olimpice Române şi, totodată, vor restructura Comisia Tehnică Olimpică odată cu programul de pregătire olimpică pentru 2012 şi 2016", se mai precizează în comunicat.

Desemnat de către Academia Recordurilor Mondiale drept cel mai de succes antrenor din lume, Octavian Bellu are în palmaresul său 279 de medalii, cucerite de sportivele sale la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene. Dintre acestea, 16 sunt de aur şi au fost obţinute de elevele din lotul coordonat de echipa de antrenori Belu-Bitang la Jocurile Olimpice. Cu Octavian Belu la conducerea echipei naţionale feminine de gimnastică, România a cucerit două titluri olimpice şi 5 mondiale.

Octavian Bellu a depus, în 10 iulie, la Secretariatul General al Guvernului un document în care solicita să fie eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, invocând imposibilitatea de a mai lucra într-un sistem "blocat şi fără viitor". Cererea i-a fost aprobată, în 15 iulie, de premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici