Oprescu: Stadionul Lia Manoliu va fi inaugurat în august 2011 prin meciul România - Argentina

Structura de rezistenţă şi cea metalică de la stadionul "Lia Manoliu" au fost finalizate, astfel că stadiul lucrărilor este cel preconizat, inaugurarea oficială urmând să aibă loc la începutul lunii august 2011 prin meciul România - Argentina, a declarat, joi, primarul general Sorin Oprescu.

274 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Stadionul Lia Manoliu va fi inaugurat în august 2011 prin meciul România - Argentina

Oprescu: Stadionul Lia Manoliu va fi inaugurat în august 2011 prin meciul România - Argentina (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Aşa cum am promis, lucrările se vor termina conform termenului stabilit. În prezent este finalizată structura stadionului urmând să înceapă lucrările pentru montarea acoperişului. Totodată, au fost începute şi lucrările de amenajare din jurul arenei, odată ce vremea va permite urmând să fie pus gazonul", a spus Oprescu după vizita făcută, joi, la stadionul Lia Manoliu, pentru verificarea stadiului lucrărilor.

Potrivit edilului şef al Capitalei, inaugurarea oficială a stadionului va fi făcută la începutul lunii august 2011, prin organizarea meciului dintre echipele României şi Argentinei.

"După meci se vor mai organiza o serie de evenimente după care va urma finala Ligii Europa", a precizat Sorin Oprescu.

La stadionul Lia Manoliu a fost prezent, joi, şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, acesta nefăcând declaraţii.

La începutul lunii decembrie a fost montat şi ultimul element metalic al stadionului pentru fixarea acoperişului, astfel încât, structura de rezistenţă şi cea metalică au fost finalizate. Scaunele au fost montate în proporţie de 80%, instalaţiile şi finisajele au fost executate în proporţie de 60%, fiind începută montarea lojelor.

Valoarea investiţiei la Stadionul Naţional Lia Manoliu a fost suplimentată cu aproximativ 92 milioane de lei, în şedinţa CGMB din 29 octombrie.

În hotărârea de consiliu au fost incluse lucrările de înlocuire a conductelor de apă şi canal din zona adiacentă stadionului, refacerea carosabilului şi înlocuirea mobilierului urban cu unul specific parcurilor.

În timpul unei vizite la stadion, în 26 octombrie, Sorin Oprescu a spus că investiţia va fi finalizată în mai 2011 cu resurse financiare ale municipalităţii, care a fost nevoită să renunţe la alte proiecte, în condiţiile în care Guvernul nu şi-a onorat obligaţiile

Edilul general a susţinut că Primăria Capitalei are bani pentru finalizarea investiţiei pentru că a renunţat la alte proiecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici