Petrolul Ploieşti şi Hermannstadt au promovat în Liga 1. Dinamo va juca baraj cu U Cluj pentru a rămâne în prima ligă

În ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, jucată duminică, Petrolul Ploieşti şi-a adjudecat trofeul de campioană a eşalonului secund, după ce, în etapa precedentă, a obţinut matematic promovarea directă. Cu o remiză pe teren propriu, Hermannstadt are şi ea asigurat locul în Liga 1.

664 afișări
Imaginea articolului Petrolul Ploieşti şi Hermannstadt au promovat în Liga 1. Dinamo va juca baraj cu U Cluj pentru a rămâne în prima ligă

Foto: Dinamo Bucuresti

FC Hermannstadt este cea de-a doua formaţie ce promovează direct, după remiza de pe teren propriu, 0-0 cu CSA Steaua, în timp ce la barajul pentru promovarea în prima ligă merg Universitatea Cluj şi Concordia Chiajna, ilfovenii câştigând duelul de duminică împotriva clujenilor, scor 1-0.


Rezultatele etapei a 10-a din play-off

Unirea Slobozia – ACS Petrolul 52 0-0
Concordia Chiajna – Universitatea Cluj 1-0
FC Hermannstadt – CSA Steaua 0-0

Clasament play-off

ACS Petrolul 52 63p.
FC Hermannstadt 61p.
FC Universitatea Cluj 57p.
CSA Steaua 50p.
Concordia Chiajna 44p.
Unirea Slobozia 41p.


Tragerea la sorţi pentru barajul de menţinere/promovare în Liga 1 va avea loc luni, 16 mai, de la ora 12:00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Cu această ocazie se vor stabili gazdele meciului din manşa tur.

Echipele clasate pe locurile 7 şi 8 la finalul play-out-ului Ligii 1 vor disputa un baraj de menţinere/promovare în Liga 1, în dublă manşă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2.

„În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deţine licenţă pentru Liga 1 sau nu îndeplineşte cerinţele statutare şi regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplineşte condiţiile de participare în Liga 1.”, precizează frf.ro.

Cele 4 formaţii ce se vor întâlni în meciurile de baraj sunt:

AFC Chindia Târgovişte (Locul 7 – play-out liga 1)
SC Dinamo 1948 (Locul 8 – play-out liga 1)
FC Universitatea Cluj (Locul 3 – playoff liga 2)
Concordia Chiajna (Locul 5 – play-off liga 2)

Meciurile din manşa tur se vor disputa pe 22 mai, returul fiind programat o săptămână mai târziu, pe 29 mai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici