Premier League va introduce în sezonul viitor o tehnologie specială pentru semnalizarea ofsaidului

  • Premier League va introduce în sezonul viitor o tehnologie semiautomată pentru ofsaid, pentru a accelera luarea deciziilor.
  • Asta după ce cluburile au fost de acord în unanimitate cu această măsură în cadrul unei reuniuni a acţionarilor echipelor de fotbal din Anglia, întrunire care a avut loc joi.
392 afișări
Imaginea articolului Premier League va introduce în sezonul viitor o tehnologie specială pentru semnalizarea ofsaidului

Tehnologia a mai fost folosită în unele turnee importante şi diminuează aşteptarea la analizele VAR, în care se verifică dacă un jucător este sau nu în afara jocului, reducând, totodată, marjele de eroare.

"Noul sistem va fi folosit pentru prima dată în Premier League în sezonul următor", se arată într-un comunicat al Premier League, potrivit Reuters.

"Tehnologia va oferi o plasare mai clară a liniei virtuale de ofsaid, bazată pe urmărirea optică a jucătorilor, şi va produce o grafică de transmisie de înaltă calitate", relevă sursa citată.

Tehnologia implică mai multe camere de luat vederi care urmăresc atât mingea, cât şi fiecare jucător. Această tehnologie a fost folosită la Cupa Mondială din 2022 şi în Liga Campionilor, iar cel mai recent a fost implementată la Cupa Asiei, la începutul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici