Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au asistat la al treilea meci din Cupa Davis de la Sibiu. Iohannis: Foarte bun meciul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la plecarea de la Sala Transilvania din Sibiu, unde a asistat la partida de dublu a întâlnirii dintre România şi Israel din Cupa Davis, că meciul a fost "foarte bun" şi le-a transmis felicitări jucătorilor.

405 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au asistat la al treilea meci din Cupa Davis de la Sibiu. Iohannis: Foarte bun meciul

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au asistat la al treilea meci din Cupa Davis de la Sibiu. Iohannis: Foarte bun meciul (Imagine: facebook)

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au asistat la meciul de dublu dintre România şi Israel din cadrul Cupei Davis, perechea Florin Mergea/Horia Tecău învingând, cu scorul 6-3, 6-4, 6-4, cuplul Bar Tzuf Botzer/Edan Leshem.

Şeful statului a urmărit întâlnirea cu atenţie, a aplaudat, iar în pauzele dintre seturi s-a fotografiat cu persoane din public, în special copii, şi a dat autografe pe mingi.

Pe toată durata meciului, preşedintele a discutat cu Marius Vecerdea, antrenorul său de tenis, aflat alături de el în lojă, iar soţia sa, Carmen, s-a întreţinut cu soţia lui Vecerdea. De altfel, soţii Iohannis sunt naşi de cununie ai cuplului Vecerdea.

De asemenea, şeful statului a discutat timp de câteva minute şi cu preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, iar Carmen Iohannis a vorbit cu consulul general al Germaniei la Sibiu, Judith Urban.

La finalul meciului, şeful statului a salutat echipa României aflată pe teren, după care s-a îndreptat spre ieşire.

"Foarte bun meciul", le-a declarat Klaus Iohannis jurnaliştilor, la ieşirea din sală, adăugând că le-a transmis felicitări jucătorilor.

Pe de altă parte, la finalul meciului, Florin Mergea i-a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis pentru susţinere. "Vreau să îi mulţumesc pentru că a venit astăzi să ne susţină", a spus Mergea la TVR.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au ajuns, sâmbătă, în jurul orei 15.00, la Sala Transilvania din Sibiu, unde a avut loc al treilea meci din întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Israel.

Cei doi au fost duşi cu maşina până în faţa intrării oficiale a sălii, unde au fost întâmpinaţi de viceprimarul Sibiului Virgil Popa (PNL) şi de Marius Vecerdea, antrenorul personal de tenis al şefului statului. Vecerdea i-a oferit lui Carmen Iohannis un buchet de flori, după care au intrat cu toţii în Sala Transilvania, fără ca şeful statului să facă declaraţii jurnaliştilor prezenţi.

Preşedintele şi soţia sa au asistat la meci dintr-o lojă aflată în imediata apropiere a terenului, în timp ce în loja din dreapta se afla fostul tenismen Ilie Năstase, iar în cea din stânga, viceprimarul Virgil Popa. În timpul intonării imnului României, preşedintele Iohannis a ţinut mâna dreaptă la inimă.

Perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins, sâmbătă, la Sibiu, scor 6-3, 6-4, 6-4, cuplul Bar Tzuf Botzer/Edan Leshem, în al treilea meci al întâlnirii dintre România şi Israel, astfel că scorul general a devenit 3-0 şi sportivii români au obţinut calificarea în turul doi al Grupei I a Cupei Davis.

La primul meci de vineri a asistat şi Carmen Iohannis.

 

Marius Copil, locul 168 ATP, l-a învins, tot vineri, în Sala Transilvania din Sibiu, cu scorul de 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2, pe Dudi Sela, locul 108 ATP, în a doua partidă a întâlnirii România - Israel, din cadrul turului I al Grupei I a Zonei Euro-africane a Cupei Davis.

În urma acestui meci, care a durat aproape trei ore, România conduce cu scorul de 2-0 şi mai are nevoie de un singur punct din ultimele trei întâlniri, pentru a accede în faza următoare a competiţiei. Partida de dublu are loc sâmbătă, iar ultimele două meciuri de simplu se vor desfăşura duminică, de la ora 13.00.

La începutul lunii februarie, şeful statului a asistat, la Galaţi, la meciul Simonei Halep împotriva sportivei spaniole Silvia Soler-Espinosa, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

Klaus Iohannis obişnuieşte să joace tenis, în 2012 el apărând jucând tenis în biroul său de la Primăria Sibiu, într-un spot de promovare a unui turneu de tenis desfăşurat la Sibiu, el spunând atunci că iniţiativa i s-a părut "suficient de notabilă" pentru a o promova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici