Prima Evadare: Aproape 3000 de ciclişti au evadat din Bucureşti duminică - FOTO

Aproape 3000 de ciclişti au evadat din Bucureşti, duminică, pe binecunoscutul traseu din pădurile din nordul Capitalei, la cea de-a şasea ediţie a celui mai mare maraton de ciclism cross-country din Europa de Est, "Prima Evadare".

363 afișări
Imaginea articolului Prima Evadare: Aproape 3000 de ciclişti au evadat din Bucureşti duminică - FOTO

Prima Evadare: Aproape 3000 de ciclişti au evadat din Bucureşti duminică - FOTO (Imagine: Mihai Stetcu)

Ca în fiecare an au fost stabilite noi recorduri pentru competiţiile de acest gen din România: premii totale de 7.000 de euro, 2.924 de concurenţi înscrişi, 2.215 încheind cursa, cel mai mare număr de sportivi dintr-o ţară străină - 30 (Bulgaria) şi 45 participanţi la concursul foto, se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX de organizatori.

Cel mai rapid concurent şi "primul evadat" care a parcurs traseul de 55 de kilometri dintre Bucureşti şi Snagov a fost ca şi anul trecut Lucian Logigan, de la clubul Ideal Geiger Team, care s-a impus la sprint în faţa lui Marius Petrache. A fost o cursă rapidă şi disputată, cu multe atacuri şi regrupări în prima parte. Alexandru Stancu (Bike Expert) a încercat o evadare în prima zonă de teren plat, dar a fost prins în scurt timp de plutonul cicliştilor de performanţă. Logigan a accelerat la jumătatea cursei şi a rezistat în frunte până la final, fiind sprijinit şi de echipa sa, coechipierul său, Attila Madaras, terminând pe locul al treilea. Bucuros ca şi-a apărat cu succes titlul, Logigan a apreciat că tactica folosită şi în cursele pe şosea a dat rezultate, echipa sa antrenându-se special pentru această competiţie în ultima săptămână.

La feminin, Irina Dumitru (Bike Xpert Racing Team) a terminat cu 7 secunde înaintea lui Emese Fodor (Kross Romania Team), pe pozitia a treia clasându-se Alexandra Lazăr (NoMad Merida CST). Au mai fost premiate următoarele categorii: ciclocros, masculin (15-19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani şi plus 50), biciclete tandem, companie, familie şi cuplu.

La competiţie au luat parte şi campionii Bulgariei de mountain bike la masculin şi feminin. Bulgăroica Aneliya Karagyozyan, care s-a clasat pe locul 5, a declarat că faţă de anul trecut au existat şi zone cu noroi, iar pentru a le depăşi a fost nevoie de tehnică şi forţă. "Am revenit împreună cu echipa mea şi cu mulţi prieteni. Ne-am distrat şi ne vom întoarce cu plăcere şi în anii următori", a spus Aneliya Karagyozyan. La categoria de vârstă 20-29 ani, Vasil Vasilev a urcat pe treapta cea mai de sus a podiumului. Şi campionul Lucian Logigan a recunoscut că a căzut de două ori pe parcursul cursei. "Aceste zone mai dificile n-au făcut decât să condimenteze şi mai mult competiţia", a apreciat organizatorul competiţiei, Daniel Sărdan.

"A fost o plăcere să iau parte la un eveniment foarte bine organizat, alături de atât de mulţi oameni care au această pasiune, mersul pe bicicletă", a spus CEO Raiffeisen Bank, Steven van Groningen. Alături de el, printre participanţii acestei ediţii s-au aflat ambasadorul Belgiei, Philippe Beke, directorul ProFM, Marius Dobre, jurnaliştii Lucian Mîndruţă şi Robert Turcescu şi solistul trupei Cargo, Adrian Igrişan. Iar autorul proiectului fotografic "Bucureştiul Optimist", Cristian Vasile (Igu), îi va premia pe câştigătorii concursului de fotografie.

Câteva cifre ale ediţiei: numărul fetelor înscrise - 308, numărul sportivilor legitimaţi - 30, numărul fotografilor - 70, cel mai vârstnic participant - 69 ani, cel mai tânăr - 6 ani, numărul copiilor sub 15 ani - 70, numărul companiilor înscrise - 22, având 268 de reprezentanţi, numărul voluntarilor - 200, 4 zile destinate ridicării pachetelor de concurs, 7 televiziuni, 30 premianţi la tombola concurenţilor şi a voluntarilor. Au fost prezenţi sportivi din 29 de ţări.

Cercetaşii României au administrat un punct de alimentare, Clubul de offroad Corb44 a ajutat si în alte puncte unde era nevoie de intervenţia lor pentru ajutarea concurenţilor pe traseu, iar elevii de la şcolile din localităţile prin care a trecut plutonul au încurajat sportivii alaturi de famiile si prietenii acestora.

Fiecare concurent care a ajuns la sosire a primit câte o medalie, un tricou, o diplomă de finisher şi o porţie de paste sau orez. De asemenea primii 500 de concurenţi clasaţi au intrat şi în posesia a câte unei medalii din metal. În plus, cei aflaţi pe primele 100 de locuri au primit şi câte un tricou galben. Pe traseu şi la final au existat puncte de alimentare de prim ajutor de masaj şi de service.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii au oferit concurenţilor câte o aplicaţie prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. În premieră, participanţii au primit prin SMS informări şi timpul final la sosire. Cei care au mers la recunoaşterea traseului au putut profita de aplicaţia IZI.travel – GPS guide, un ghid audio oferit de Fundaţia Snagov ce prezintă detalii despre despre obiectivele istorice, turistice şi naturale din zonă şi despre traseu (repere, viraje, recomandări etc.).

"Prima Evadare" îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos, dorind să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul Capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. "Prima Evadare" este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel, cu plecarea de la Academia de Poliţie din Bucureşti şi punctul de sosire la Snagov. Competiţia se desfăşoară pe drumuri de ţară, pe o distanţă de aproximativ 55 de kilometri. Întreaga distanţă de concurs este marcată şi prevăzută cu 13 puncte de control şi 4 zone de alimentare. Traseul a fost asistat de Poliţie şi Salvare şi a fost patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Concurenţii au fost urmăriţi şi filmaţi cu două elicoptere.

Evenimentul a fost organizat de Clubul NoMad Multisport şi s-a bucurat de parteneri entuziaşti precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer şi High5, iar partener media a fost Pro FM. S-au implicat şi primăriile din Otopeni, Bucureşti, Tunari, Moara Vlăsiei, Baloteşti şi Snagov. Ele au şi curăţat de deşeuri zonele adiacente traseului. Poliţia şi Jandarmeria au asigurat alături de voluntari siguranţa competitorilor de la "Prima Evadare" în zonele de traversare a drumurilor.î

Pentru detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro. Pentru fotografii şi video puteţi accesa paginile: http://primaevadare.ro/comunicat-de-presa/ şi http://youtube.com/primaevadare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici