Primăria Capitalei investeşte 14 milioane de lei pentru organizarea celor 4 meciuri de la Euro 2020

Aproximativ 14 milioane de lei va cheltui municipalitatea pentru organizarea celor 4 meciuri care se joacă la Bucureşti în cadrul Campionatului European de Fotbal 2020, a precizat luni primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

296 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei investeşte 14 milioane de lei pentru organizarea celor 4 meciuri de la Euro 2020

Investiţii pentru cele 4 meciuri de la Euro 2020

Arena Naţională din Bucureşti va găzdui în perioada 14-29 iunie patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal 2020. Conform angajamentului semnat de municipalitatea bucureşteană cu UEFA, forul organizator, din bugetul Capitalei au fost alocate aproximativ 14 milioane de lei pentru desfăşurarea unor evenimente asociate competiţiei, dar şi pentru modernizarea stadionului.

Primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a precizat luni într-o conferinţă de presă că, în ceea ce priveşte Arena Naţională, municipalitatea şi-a asumat investiţii impuse în acordul cu UEFA care se se ridică la aproximativ 5 milioane de lei.

De asemenea, prin acelaşi acord, există obligaţia organizării unui Fan Zone, de la Piaţa Constituţiei până la Piaţa Unirii, care presupune şi instalarea unor monitoare la care fanii să poată asista la meciuri şi pentru care au fost alocate 8 milioane de lei.

„Am alocat sumele pe care ni le-am asumat în momentul în care am semnat acordul cu UEFA, dar nu ştim în momentul de faţă dacă această zonă va fi amenajată sau nu. Din punct de vedere al evenimentului, bugetul alocat va depinde însă foarte mult de situaţia sanitară din momentul desfăşurării campionatului european” a precizat Nicuşor Dan.

Acordul mai prvede şi obligaţia organizării de către primărie a unor tururi de prezentare a trofeului şi de promovare a evenimentului prin anumite zone ale Bucureştiului.

„Iniţial era vorba ca aceste tururi să fie însoţite de nişte evenimente, dar rămâne de văzut care va fi situaţia sanitară, la momentul respectiv”, a completat edilul bucureştean, precizând că pentru aceste evenimente sunt alocaţi între 500 de mii şi un milion de lei.

Arena Naţională din Bucureşti va găzdui, alături de alte 11 stadioane din Europa, meciurile Campionatului European de Fotbal 2020, ce a fost amânat anul trecut din cauza pandemiei de Covid-19.

Cele 4 meciuri ce se vor disputa pe Arena Naţională

  • 14 iunie, Grupa C: Austria - Macedonia de Nord, de la ora 18:00
  • 18 iunie, Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord, de la ora 15:00
  • 22 iunie, Grupa C: Ucraina - Austria, de la ora 18:00
  • 29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21:00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici