Proiectul privind construirea unei staţiuni cu tematică Real Madrid în Emiratele Arabe Unite, anulat

Construirea unei staţiuni având ca tematică gruparea Real Madrid, în valoare de un miliard de dolari, în Emiratele Arabe Unite, a fost anulată după ce dezvoltatorii proiectului au intrat în incapacitate de plată.

74 afișări
Imaginea articolului Proiectul privind construirea unei staţiuni cu tematică Real Madrid în Emiratele Arabe Unite, anulat

Proiectul privind construirea unei staţiuni cu tematică Real Madrid în Emiratele Arabe Unite, anulat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clubul madrilen a anunţat, într-un comunicat, că acordul de licenţă cu RAK Marjan Island Football, o companie din Luxemburg, a fost anulat după ce proprietarii acesteia au intrat în incapacitate de plată şi nu au putut oferi garanţii financiare. Real Madrid a precizat că nu a dorit să îşi asume niciun risc financiar în dezvoltarea acestui proiect, informează bloomberg.com

RAK Marjan Island Football şi-a asumat toate riscurile financiare ale investiţiei, a mai precizat Real Madrid. Clubul de fotbal, care îşi dăduse acordul de folosire a numelui său pentru o perioadă de 22 de ani, a menţionat că va căuta alte proiecte în Emiratele Arabe Unite.

Investiţia a fost anunţată în aprilie 2012, în cadrul unei ceremonii la care au participat şeicul Saud bin Saqr Al Qassimi, conducătorului emiratului Ras Al Khaimah, unde urma să fie construită staţiunea, şi francezul Zinedine Zidane, fost director sportiv, în prezent antrenor secund, la Real Madrid. Planul includea construirea unui stadion de 10.000 de locuri, un port, spaţii rezidenţiale şi comerciale, o academie de fotbal şi un hotel de cinci stele cu 450 de camere pe insula artificială Marjan.

"Este foarte greu să obţii finanţare pe plan local, darămite pe plan internaţional. Pentru mine era doar o chestiune de timp până când proiectul avea să fie anulat, pentru că nu exista interes", a declarat Digvijay Singh, analist la VTB Capital Plc.

Dezvoltatorii proiectului se aşteptau să atragă un milion de turişti în emiratul care avusese 835.000 de vizitatori în 2011, în timp ce Dubai a avut 9,3 milioane în aceeaşi perioadă.

Acesta nu este primul proiect de anvergură anulat pe insula Marjan. În 2009, guvernul local a fost de acord să construiască facilităţile necesare pentru "America’s Cup", cea mai veche şi prestigioasă cursă navală. Cursa nu a mai avut loc, după ce un judecător din New York a decis ca întrecerile din perioada noiembrie - mai să aibă loc doar în emisfera sudică.

Real Madrid a anunţat un profit net de 36,9 milioane de euro, pentru perioada iunie 2012-iunie 2013, în creştere cu 52 la sută faţă de perioada precedentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici