Rafael Nadal, câştigător în 2013, a fost eliminat din turneul de la Indian Wells

Liderul ATP, Rafael Nadal, deţinătorul trofeului, a suferit, luni, a doua sa înfrângere în 2014, fiind eliminat, cu scorul de 6-3, 3-6, 7-6 (5), de ucraineanul Alexander Dolgopolov, locul 28 ATP, în turul 3 al turneului de 1.000 de puncte de la Indian Wells, după un meci de două ore şi 20 de minute.

255 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal, câştigător în 2013, a fost eliminat din turneul de la Indian Wells

Şi Nadal, câştigător în 2013, a fost eliminat din turneul de la Indian Wells (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Eliminarea lui Nadal s-a produs la scurt timp după ce câştigătoarea din 2013 a turneului feminin de la Indian Wells, Maria Şarapova, fusese eliminată de Camila Giorgi, în turul 3 al competiţiei WTA.

Anterior, Dolgopolov pierduse toate cele cinci partide jucate cu Nadal, cu un setaveraj de 0-10. Pentru ucrainean aceasta a fost cea de-a doua victorie repurtată în faţa unui jucător din Top 5 ATP, în mai puţin de o lună, după ce l-a învins în semifinale la Rio de Janeiro pe David Ferrer.

Nadal şi Dolgopolov s-au întâlnit ultima oară în urmă cu două săptămâni, în finală la Rio de Janeiro, pe zgură însă, când liderul ATP s-a impus cu 6-3, 7-6 (3).

Jucătorul spaniol pierduse un singur meci în acest an, până la Indian Wells, în finala Australian Open, disputată cu elveţianul Stanislas Wawrinka.

În cele opt prezenţe anterioare la turneul californian, Nadal a atins cel puţin faza semifinalelor.

Înfrângerea liderul mondial îi oferă o cale liberă către semifinale lui Andy Murray, locul 6 ATP, cu condiţia ca tenismenul britanic să se concentreze mai mult decât a făcut-o cu cehul Jiri Vesely, locul 77 ATP, pe care l-a învins destul de greu, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.

Şi Roger Federer, locul 8 ATP, a trecut cu emoţii de rusul Dimitri Tursunov, locul 30 ATP, după 7-6 (7), 7-6 (2). Însă Wawrinka, locul 3 ATP, nu i-a lăsat nicio şansă italianului Andreas Seppi, locul 32 ATP, învingându-l cu 6-2, 6-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici