Robert Glinţă a stabilit un nou record naţional la 50 de metri spate, la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt

Robert Glinţă, în vârstă de 19 ani, a stabilit joi un record în proba de 50 de metri spate, la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt de la Windsor, din Canada, însă a ratat calificarea în finala probei, se arată pe site-ul Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

212 afișări
Imaginea articolului Robert Glinţă a stabilit un nou record naţional la 50 de metri spate, la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt

Robert Glinţă a stabilit un nou record naţional la 50 de metri spate, la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt (Imagine: Alksander Djorovic / Mediafax Foto)

Sportivul în vârstă de 19 ani a oprit cronometrul la timpul de 23:64 şi a corectat recordul naţional pe care îl stabilise în serii, 23:70. Timpul său de reacţie a fost 0:58, însă a încheiat pe locul 11 şi a ratat calificarea în finală.

În aceste semifinale, japonezul Junya Koga, cu 22:81, a doborât recordul continental asiatic.

Robert Glinţă, antrenat de Adrian Gherghel, va mai înota la Mondialele de la Windsor la proba de 200 metri spate. Alţi înotători români aflaţi în competiţie sunt Bogdan Scarlat, la 1.500 metri liber, şi Norbert Trandafir, la 50 metri fluture.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici