România a câştigat şapte medalii la Campionatul European Wako de kickbox. Amansio Paraschiv - medalie de aur

România a câştigat şapte medalii, dintre care una de aur şi şase de bronz, la Campionatul European WAKO de kickbox, organizat în premieră la Bucureşti, Amansio Paraschiv fiind singurul dintre "tricolori" care a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

532 afișări
Imaginea articolului România a câştigat şapte medalii la Campionatul European Wako de kickbox. Amansio Paraschiv - medalie de aur

Amansio Paraschiv este noul campion european Wako la kickbox (Imagine: Liviu Adascalitei/Arhiva Mediafax Foto)

După ce în Turcia a devenit campion european pe reguli de K-1, ploieşteanul a obţinut prima poziţie şi la full-contact, categoria 67 de kilograme, fiind primul conaţional care reuşeşte o astfel de performanţă în cadrul World Association of Kickboxing Organizations (WAKO), se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În faţa a aproape 500 de fani, Paraschiv l-a învins în finala de la Bucureşti, la puncte, pe rusul Oleg Zaytcev. "E un rezultat pe care-l dedic tuturor românilor. Şi în finala de la Ankara am bătut tot un rus. Mă bucur foarte mult pentru acest rezultat şi promit că voi munci pentru a obţine aurul şi la Mondiale", a afirmat campionul european imediat după încheierea finale.

Peste numai o săptămână, sportivul în vârstă de 20 de ani va urca din nou în ring, de data aceasta la profesionişti, pe 7 decembrie în Local Kombat Oneşti, urmând să lupte pentru titlul naţional Local Kombat la categoria 69 de kilograme cu Alin Şpan.

Medaliat cu bronz la categoria -91 kilograme de la Europene în proba de full contact, Dănuţ Hurduc este anunţat şi el pe fight-cardul galei de la Oneşti, urmând să-l înfrunte pe Gabriel Flutur tot pentru titlul national la categoria -95 de kilograme.

Ceilalţi cinci medaliaţi cu bronz de la Europenele organizate de Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact (FRAMC) sunt Andrei Costea (kick-light, -79 kg), Mihai Cîrstea (kick-light, -94 kg), Nicolae Bogdan Zamfir (kick-light, -89 kg), Daniel Alexandru (kick-light, +94 kg) şi Mihai Ioana (musical forms).

Rusia a dominat Campionatele Europene, terminând pe primul loc în clasamentul pe medalii, la toate cele cinci categorii (full contact, kick light, point fighting, point fighting veterans, musical forms), cu 18 de aur, 15 de argint şi 9 de bronz, urmată de Italia (12-6-13) şi Ungaria (9-8-7). România a terminat pe locul 10 din totalul de 35 de ţări care şi-au trimis participanţii la prima ediţie organizată vreodată la Bucureşti unde au fost prezenţi 550 de sportivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici