România-Serbia, scor 38-28, în ultimul meci din grupa preliminară C la CM de handbal

Naţionala de handbal masculin a României a încheiat grupa C, la Campionatul Mondial din Suedia, cu o victorie, scor 38-28 (20-17), în faţa reprezentativei Serbiei, deja calificată mai departe.

17 afișări

Într-o răbufnire de orgoliu, după ratarea calificării, România a arătat o cu totul altă faţă în meciul cu Serbia. Prima repriză a fost dominată de tricolori, care au condus la 3-4 goluri, ieşind la vestiare cu 20-17.

Sârbii, deja calificaţi în grupele principale, nu au mai făcut eforturi extreme, pentru a câştiga, cele două puncte neschimbând cu nimic situaţia grupei, nici pentru ei, care încheie pe locul trei, dar nici pentru România, care încheie şi ea pe locul cinci, cu 4 puncte. "Bravo, felicitări! Ne-am trezit cam târziu, dar asta e! Grijă, să nu facem vreo mitocănie pe final", le-a spus antrenorul Vasile Stângă jucătorilor săi, la ultimul time-out, în minutul 57. România a reuşit cel mai bun joc de la CM, dar succesul său în faţa Serbiei rămâne doar unul de palmares.

Marcatori:

Serbia: Ilici 6 goluri, Vujin 4, Stankovici 3, Vuckovici 3, Stojkovici 2, Bojinovici 2, Markovici 2, Sesum 2, Nikcevici 2, Toskici 1, Prodanovici 1.

România: A. Stamate 9 goluri, Ghionea 6, Mureşan 6, Novanc 5, Florea 4, Fenici 3, Jurcă 2, Savenco 2, Toma 1.

În grupa României, joi s-au mai înregistrat rezultatele: Algeria-Australia 27-18 şi Croaţia-Danemarca 29-34. Danemarca, Croaţia şi Serbia s-au calificat mai departe.

Tricolorii au ratat încă de miercuri, clasarea pe locul trei în grupă, ultimul calificant mai departe, care a reprezentat şi obiectivul României la CM din Suedia.

Echipa antrenată de Vasile Stîngă şi Nicolae Munteanu a bifat trei înfrângeri şi două victorii în grupa C, după cum urmează: 21-27 cu Croaţia, 30-39 cu Danemarca, 14-15 cu Algeria, 29-14 cu Australia şi 38-28 cu Serbia. România va juca pentru clasarea finală pe unul din locurile 17-20, primul meci sâmbătă, cu Slovacia, ocupanta locului cinci în grupa D.

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe se califică mai departe, meciurile din grupele principale, dar şi pentru clasarea pe locurile 13-24, urmând a începe sâmbătă.

La ediţia din 2009, tricolorii s-au clasat pe locul 15, după 14 ani de absenţă de la un turneu final de CM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici