Rusia sesizează UEFA: echipamentul Ucrainei la EURO conţine elemente politice. Reacţia preşedintelui ucrainian

  • Echipamentul ucrainienilor la Campionatul European arată harta ţării, unde e inclusă Crimeea, regiune anexată de Moscova.
  • În plus, apar şi sloganuri patriotice.
  • Federaţia Rusă de Fotbal a luat atitudine marţi seara, anunţând UEFA.
735 afișări
Imaginea articolului Rusia sesizează UEFA: echipamentul Ucrainei la EURO conţine elemente politice. Reacţia preşedintelui ucrainian

FOTO AP

„Atragem atenţia asupra utilizării mesajelor politice pe tricoul naţionalei Ucrainei, ceea ce este contrar principiilor de bază ale regulamentului UEFA cu privire la echipament”, a transmis serviciul de presă al federaţiei, conform Euronews.
 
Tricourile Ucrainei au fost prezentate duminică. Pe acestea este imprimată o hartă a ţării în care e inclusvă Crimeea, regiune anexată de Rusia în anul 2014, precum şi teritoriile din est, care sunt controlate de separatiştii proruşi. 
 
Totodată, pe echipament sunt scrise sloganurile: „Glorie Ucrainei! Glorie Eroilor!”.
 
Răspunsul UEFA nu a întârziat. Instituţia a precizat însă că echipamentele au fost aprobate „în conformitate cu regulamentul”. Regulamentul prevede că niciun echipament nu poate conţine mesaje cu mesaj politic, religios sau rasial.
 
Şeful Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat un mesaj de încurajare în social media, alături de o fotografie în care apare prezentând tricoul: „Noul tricou al echipei naţionale a Ucrainei nu este ca altele. Poate şoca. Include mai multe simboluri importante care îi unesc pe ucraineni”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

 
La rândul său, preşedintele federaţiei ucrainene, Andrei Pavelko, spune că echipamentul a fost aprobat de UEFA cu mult înainte de prezentarea oficială. 
 
„Naţionala Ucrainei va face performanţă la Euro 2020 într-o nouă formă specială. (...) Credem că echipamentul Ucrainei va da forţă jucătorilor, pentru că vor lupta pentru toată Ucraina. Şi toată Ucraina, de la Sevastopol şi Simferopol la Kiev, de la Donetk şi Lugansk la Uzhgorod îi va susţine în fiecare meci. Acest lucru este extrem de important pentru fotbalişti, care visează să joace cel mai bine la Euro 2020, dar şi pentru milioane de fani care cred în echipa lui Andriy Shevchenko. Echipa naţională de fotbal şi fotbal - uniţi-vă Ucraina! Glorie Ucrainei”, a scris Pavelko, postând totodată, imagini cu echipamentul naţionalei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici