Scripcaru spune că Lausanne a fost ales oraşul gazdă al FOTE pentru că acolo este sediul CIO

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a declarat, vineri, că Lausanne a fost desemnat drept gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret din 2020 în defavoarea Braşovului pentru că sediul CIO este în oraşul elveţian.

83 afișări
Imaginea articolului Scripcaru spune că Lausanne a fost ales oraşul gazdă al FOTE pentru că acolo este sediul CIO

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Acest proiect poate fi important şi în perioada viitoare. Din punctul nostru de vedere, olimpismul înseamnă fair-play, colegialitate şi colaborare, şi îi felicităm pe cei de la Lausanne. S-a observat acum că Lausanne este altceva şi că sediul CIO este acolo. De la început, când am aflat că ei sunt contracandidaţii noştri, ne-am pregătit foarte bine, am argumentat cât de bine am putut proiectul nostru, şi eu zic că am avut un proiect bun. Dacă ne gândim la conceptul promovat de noul preşedinte CIO, Thomas Bach, care a pledat pentru competiţii mai puţin costisitoare dar de bună calitate, cred că am prezentat un proiect bun, competitiv. Dar intervine la un moment dat şi acel context care ţine de lobby. Mi s-a spus că, dincolo de argumente, am mai avut nevoie şi de lobby. Şi de aici se pot trage nişte concluzii", a spus George Scripcaru.

Acesta a menţionat că dezavantajul oraşului Braşov a fost lipsa unei autostrăzi spre Bucureşti. "Argumentele noastre forte au fost satul olimpic compact, costurile reduse de organizare şi bazele sportive la distanţe apropiate. Ne-a dezavantajat un lucru: eterna şi veşnica problemă Braşov -Bucureşti. Până în 2020 noi am prezentat ca şi perspectivă autostradă şi aeroport, dar cei care trăiesc în altă lume s-au gândit că aceste promisiuni nu sunt atît de convingătoare şi că posibilitatea de mişcare a proiectelor, în perioada respectivă nu va fi aşa de uşoară. Eu ca primar pot să mă angajez să fac unele lucruri, dar nu pot să garantez pentru lucruri care ţin de infrastructura naţională. Îmi pare rău de acest rezultat, dar este ca în sport: ai învins, continuă, n-ai învins, continuă", a afirmat primarul George Scripcaru.

Oraşul elveţian Lausanne a fost desemnat, vineri, în cadrul cele de-a 128-a reuniuni a CIO de la Kuala Lumpur, drept gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret din 2020, pentru această competiţie candidând, fără succes, şi Braşovul, informează site-ul oficial al CIO.

Lausanne a primit 71 de voturi, în timp ce Braşovul doar 10.

Comisia de evaluare, condusă de chinezul Yang Yang, a stabilit că ambele oraşe sunt capabile să organizeze jocurile. Lausanne a fost ales în special pentru buna funcţionare a instalaţiilor sportive existente, temporare şi demontabile.

Conform dosarului de candidatură al elveţienilor, JO din 2020 va avea loc între 10 şi 19 ianuarie.

Oraşul Braşov a depus dosarul de candidatură pentru organizarea ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice de tineret din 2020 la sfârşitul anului trecut. România propusese pentru această competiţie desfăşurarea a patru sporturi, cu zece probe, printre care schi biatlon şi fond, schi alpin, combinată nordică şi sărituri, snowboard, patinaj artistic, patinaj viteză şi hochei, la acestea s-ar mai putea adăuga bob şi/sau curling.

Premierul Ponta a anunţat, în martie, că Guvernul României garantează cu până la 17,2 milioane de dolari bugetul organizării ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice de tineret din 2020 la Braşov, în această sumă fiind incluse şi investiţiile în infrastructură.

Braşovul a candidat doar cu Lausanne, oraş care găzduieşte şi sediul Comitetului Olimpic Internaţional, din 1915.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici