Simona Halep, a cincea jucătoare de tenis din lume: Pentru mine e mai important să câştig un Grand Slam decât locul în clasament

Simona Halep va ocupa, începând de luni, locul 5 mondial, o performanţă ce nu a mai fost reuşită de nici o jucătoare de tenis din România de la crearea ierarhiei WTA, în noiembrie 1975.

3526 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, a cincea jucătoare de tenis din lume:  Pentru mine e mai important să câştig un Grand Slam decât locul în clasament

Simona Halep, a cincea jucătoare de tenis din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halep, acum pe locul 7 WTA, şi-a asigurat prezenţa în Top 5 WTA în urma victoriei reuşite miercuri, în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells şi după eliminarea jucătoarei Jelena Jankovici din Serbia, în aceeaşi fază a competiţiei.

Românca a învins-o într-o oră pe australianca Casey Dellacqua, scor 6-2, 6-2, în timp ce Jankovici a fost eliminată de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA, după un meci care a durat mai mult de două ore şi jumătate şi care s-a încheiat cu scorul de 7-5, 2-6, 6-4.

Simona Halep a afirmat că nu este interesată foarte mult de locul ocupat în clasament, obiectivul ei fiind acela de a câştiga un turneu de Grand Slam. "Sunt cea mai bună jucătoare de tenis din România ţinând cont de clasament, dar obiectivul meu este să câştig un turneu de Grand Slam. Abia atunci voi fi cea mai bună jucătoare română, deoarece Virginia Ruzici a câştigat French Open. Cred că toată lumea vrea să fie numărul 1 mondial, dar pentru mine e mai important să câştig un Grand Slam decât locul în clasament", a declarat jucătoarea de 22 de ani , pentru site-ul oficial al WTA.

Halep şi Radwanska se vor întâlni, vineri, în semifinalele turneului Indian Wells. Scorul întâlnirilor directe este de 3-2 în favoarea polonezei, dar sportiva din Constanţa a câştigat ultimele două partide, la Roma, în 2013, şi la Doha, anul acesta.

La 24 februarie, Simona Halep a ocupat în premieră locul 7 în ierarhia mondială, egalând cea mai bună clasare a unei sportive din România, performanţă realizată de Irina Spîrlea din 1997.

Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis, Women's Tennis Association, a luat naştere în 1973, la Londra, iar prima ierarhie oficială a fost publicată la 3 noiembrie 1975. WTA reuneşte astăzi peste 2.500 de sportive din 92 de ţări, care concurează anual în 54 de turnee WTA şi patru Grand Slam-uri, organizate în 33 de state, cu premii totale de aproximativ 120 de milioane de dolari.

Competiţia de la Indian Wells (California, SUA), cea mai mare după cele de Grand Slam, este de categorie Premier Mandatory şi are premii totale de aproape 6 milioane de dolari. Câştigătoarea acestui turneu este recompensată cu un milion de dolari şi cu o mie de puncte WTA, iar finalista primeşte 500.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici