Simona Halep va juca împotriva Petrei Kvitova în semifinalele turneului de la Wuhan

Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) va juca împotriva cehoaicei Petra Kvitova (poziţia a 16-a WTA) în semifinalele turneului de la Wuhan, China, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii totale în valoare de 2.589.000 de dolari.

734 afișări
Imaginea articolului Simona Halep va juca împotriva Petrei Kvitova în semifinalele turneului de la Wuhan

Simona Halep va juca împotriva Petrei Kvitova în semifinalele turneului de la Wuhan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Joi, Petra Kvitova a învins-o pe britanica Johanna Konta (locul 13 WTA), scor 6-3, 6-4, după o oră şi 31 de minute de joc. Kvitova a servit şapte aşi şi a comis trei duble greşeli, iar procentajul reuşită cu prima minge a fost de 77%. Sportiva din Cehia nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a reuşit două break-uri.

După meci, Petra Kvitova s-a referit la meciul împotriva Simonei Halep. "Fed Cup este o competiţie diferită, nu ştiu dacă are o însemnătate mare. Ultima oară am pierdut împotriva ei, trebuie să fiu mai pregătită. Ştiu cum joacă, cred că mă voi descurca", a declarat Kvitova.

Simona Halep a câştigat toate confruntările precedente cu Petra Kvitova, trei la număr. Românca s-a impus în finala de la New Haven (în 2013, pe suprafaţă dură), în semifinale la Madrid (în 2014, pe zgură) şi în Fed Cup la Cluj-Napoca (în acest an, pe suprafaţă dură în sală).

Petra Kvitova (26 de ani) a câştigat 17 titluri WTA în carieră, dar niciunul în acest an. Simona Halep (25 de ani) are 14 trofee în palmares, dintre care trei în 2016 (Madrid, Bucureşti şi Montreal).

Pentru parcursul de până acum de la Wuhan, Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 117.770 de dolari şi 350 de puncte WTA. Românca s-a calificat, miercuri, la Turneul Campioanelor de la Singapore.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici