Singurul medaliat olimpic din înotul masculin românesc a investit într-un bazin de înot la Constanţa. Valoarea investiţiei a fost de 600.000 de euro

Singurul înotător român medaliat la Jocurile Olimpice, Răzvan Florea, şi-a inaugurat, joi, la Constanţa, un bazin de nataţie, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 600.000 de euro, dintre care 200.000 din fonduri europene.

1536 afișări
Imaginea articolului Singurul medaliat olimpic din înotul masculin românesc a investit într-un bazin de înot la Constanţa. Valoarea investiţiei a fost de 600.000 de euro

Răzvan Florea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

La inaugurare au fost prezenţi primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, viceprimarii Decebal Făgădău şi Gabi Stan, foştii antrenori ai lui Răzvan, Octavian Tileagă şi Gina Handrea, precum şi Elena Frâncu, membru în COSR.

Denumit "Atena Swiss Center", bazinul de 25 de metri lungime se întinde pe o suprafaţă de 600 metri pătraţi şi are patru culoare. În cadrul complexului se mai află un bazin mai mic, destinat copiilor cu vârste între doi şi patru ani, două saune, vestiare şi un magazin cu echipament sportiv.

"Este un vis încă din 2004 care, din păcate sau din fericire, a luat naştere în acest an. Din 2010, de când mi-am încheiat cariera, am încercat să dezvolt acest proiect, iar soţia mea, Oana, a dus greul acestui bazin. Bazinul poate fi folosit de toţi iubitorii de sport. Sunt puţin copleşit de emoţie, mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit, familie, autorităţi locale. Doamna Frâncu a fost ca o mamă pentru mine, unul dintre mentorii mei, care m-a sprijinit în toate momentele, bune şi mai puţin bune", a declarat Răzvan Florea, medaliat cu bronz la 200 de metri spate la Atena.

La rândul său, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a afirmat că a încercat să-l ajute pe Răzvan Florea să scape de birocraţia construirii acestui bazin. "Răzvan este prietenul meu, un sportiv care a performat şi din performanţa din sport a decis să-şi facă şi o afacere. Nu se poate să ai o viaţă sănătoasă, relaxată mental şi cu un trup sănătos, fără să faci sport. Eu, când nu mă dau cu zmeul, cu fly-boardul, înot cam doi kilometri şi jumătate zilnic. L-am scutit pe Răzvan cât am putut de birocraţie, hârţogăraie, pentru că altfel ar fi durat cam trei ani de zile. Atât de sofisticată este birocraţia românescă", a precizat Mazăre.

La finalul conferinţei de presă, Răzvan Florea şi Radu Mazăre au efectuat o cursă demonstrativă pe distanţa a două lungimi de bazin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici