Solicitarea soţiei lui Sterling de emitere a unui ordin de protecţie, respinsă la Los Angeles

Solicitarea de emitere a unui ordin de protecţie formulată de Shelly Sterling pentru avocaţii săi şi doi experţi medicali care au fost ţinta unor ameninţări din partea soţului ei a fost respinsă, joi, de Curtea Superioară din Los Angeles, informează AFP.

120 afișări
Imaginea articolului Solicitarea soţiei lui Sterling de emitere a unui ordin de protecţie, respinsă la Los Angeles

Donald Sterling (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Judecătorul Michael Levanas a recunoscut că există "un nivel înalt de emoţie" în acest caz, dar le-a cerut celor două părţi să se calmeze.

Avocatul lui Shelly Sterling a prezentat înregistrări ale unor mesaje telefonice lăsate de Donald Sterling, proprietarul echipei Los Angeles Clippers.

Potrivit site-ului TMZ, Sterling a ameninţat în special medicii care au afirmat că el nu este în măsură să gestioneze afacerile familiei, ceea ce a dus la negocierea de către soţia sa Shelly a vânzării LA Clippers fostului director general al Microsoft, Steve Ballmer, pentru două miliarde de dolari.

De asemenea, Donald Sterling a sunat unul dintre experţii care l-au examinat, James Spar, pentru a-l insulta şi ameninţa. Sterling a sunat-o şi pe Meril Sue Platzer, expert consultat de familia Sterling, i-a spus acesteia că este "o femeie oribilă" şi a ameninţat-o că îşi va pierde licenţa.

Avocatul lui Shelly Sterling, Pierce O'Donnell, a fost contactat teledonic de Donald Sterling în data de 9 iunie, iar miliardarul în vârstă de 80 de ani i-a spus că îl va doborî.

Donald Sterling şi soţia sa trebuie să se prezinte la Curtea Superioară din Los Angeles începând din 7 iulie.

Shelly Sterling vrea ca acest tribunal specializat în principal în cazuri de succesiune să confirme că ea are puteri depline pentru a negocia vânzarea Los Angeles Clippers, fapt contestat de soţul său.

Donald Sterling, un miliardar în vârstă de 80 de ani, a fost suspendat pe viaţă de NBA după ce a făcut afirmaţii rasiste în timpul unei conversaţii private cu asistenta sa, căreia i-a reproşat că "se afişează alături de negri".

Conversaţia a fost înregistrată de tânără şi dată publicităţii de TMZ, provocând un val de indignare în SUA. NBA reacţionat imediat şi l-a suspendat pe Sterling, de asemenea amendându-l cu 2,5 milioane de dolari. Forul a recomandat ca proprietarul LA Clippers să fie schimbat.

Sterling şi-a cerut scuze într-un interviu acordat postului CNN şi a precizat că nu este rasist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici