Donald Sterling susţine vânzarea LA Clippers şi renunţă la procesul împotriva NBA

Omul de afaceri american Donald Sterling a aprobat vânzarea clubului Los Angeles Clippers către fostul director general al Microsoft, Steve Ballmer, pentru suma de două miliarde de dolari şi a renunţat la procesul intentat ligii profesioniste nord-americane, NBA, a anunţat avocatul său.

65 afișări
Imaginea articolului Donald Sterling susţine vânzarea LA Clippers şi renunţă la procesul împotriva NBA

Donald Sterling (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Maxwell Blecher a confirmat pentru AFP, printr-un email, că Sterling va renunţa la procesul intentat NBA prin care cerea daune de un miliard de dolari.

Sterling a declarat pentru postul american de televiziune NBC4 Los Angeles că este mulţumit de negocierile soţiei sale Shelly cu fostul şef al Microsoft, însă tranzacţia mai trebuie aprobată de conducerea NBA.

"Mă simt incredibil de bine. Totul este aşa cum ar trebui să fie", a spus, marţi noapte, Sterling, când participa la un eveniment caritabil.

Fostul director al Microsoft din perioada 2000-2014, un mare fan al baschetului şi are o avere estimată la 20 de miliarde de dolari, a fost de acord să plătească două miliarde de dolari (1,75 de miliarde de euro) pentru a cumpăra o echipă care nu a câştigat niciodată titlul în NBA. Donald Sterling a achiziţionat franciza în 1981 în schimbul sumei de 12 milioane de dolari.

Sterling, un miliardar în vârstă de 80 de ani, a fost suspendat pe viaţă de NBA după ce a făcut afirmaţii rasiste în timpul unei conversaţii private cu asistenta sa, căreia i-a reproşat că "se afişează alături de negri".

Conversaţia a fost înregistrată de tânără şi dată publicităţii de TMZ, provocând un val de indignare în SUA. NBA reacţionat imediat şi l-a suspendat pe Sterling, de asemenea amendându-l cu 2,5 milioane de dolari. Forul a recomandat ca proprietarul LA Clippers să fie schimbat.

Sterling şi-a cerut scuze într-un interviu acordat postului CNN şi a precizat că nu este rasist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici