Australian Open 2018: Momentul dramatic când Halep s-a accidentat: Sunt îngrijorată, pentru că am mai avut probleme la gleznă. Mă aşteptam ca publicul să fie ostil/ Simona Halep şi Sorana Cârstea, calificate în turul 2 | VIDEO

Principala favorită a întrecerii feminine de la Australian Open, Simona Halep s-a calificat în turul secund al competiţiei, după o victorie în două seturi, 7-6, 6-1 împotriva sportivei din Australia, Destanee Aiava.

4653 afișări
Imaginea articolului Australian Open 2018: Momentul dramatic când Halep s-a accidentat: Sunt îngrijorată, pentru că am mai avut probleme la gleznă. Mă aşteptam ca publicul să fie ostil/ Simona Halep şi Sorana Cârstea, calificate în turul 2 | VIDEO

Australian Open: Simona Halep şi Sorana Cârstea s-au calificat în turul 2/ Momentul dramatic când Halep s-a accidentat | VIDEO

Halep: Mă aşteptam ca publicul să fie ostil, dar m-am gândit doar la ce trebuie să fac pe teren

Simona Halep, liderul mondial, a mărturisit că se aştepta ca publicul de la Melbourne să fie împotriva sa la meciul cu australianca Destanee Aiava, dar a precizat că a reuşit să se mobilizeze şi să se concentreze doar asupra jocului.

"Mă aşteptam ca publicul să fie ostil. Mereu când joci cu o jucătoare din ţara respectivă este dificil, dar şi pentru mine este acelaşi lucru când joc în România. Nu m-am gândit prea mult la asta. M-am gândit numai la ce trebuie să fac eu pe teren şi să fiu atentă la starea mea, nu la ce transmite publicul", a afirmat Simona Halep, la conferinţa de presă.

Halep, în vârstă de 26 de ani, a recunoscut că a fost apăsată de miza partidei: "Mă bucur că am trecut de acest meci, nu a fost deloc uşor. Primul tur într-un turneu este mereu greu, aşa că trebuie doar să am mai multă încredere şi să merg înainte curajoasă. Am avut un pic de stres înainte de meci. Normal, doi ani la rând nu am reuşit să trec de primul tur. Acum, sper să fiu mai bine în turul următor".

Simona Halep s-a calificat, marţi, în turul secund al turneului de la Australian Open, primul Grand Slam al anului, după ce a învins-o, scor 7-6 (5), 6-1, pe Destanee Aiava, locul 193 WTA.

Următoarea adversară a româncei va fi canadianca Eugenie Bouchard, numărul 112 mondial, care a trecut de franţuzoaica Oceane Dodin, locul 85 WTA, scor 6-3, 7-6 (5). Meciul va avea loc joi dimineaţă.

Simona Halep: Sunt îngrijorată, pentru că am mai avut probleme la gleznă în trecut

La finalul unui meci în care s-a confruntat cu o situaţie tensionată creată de "fuga" la vestiare a adversarei sale şi cu o sperietură groaznică, Simona a făcut radiografia debutului la primul turneu de Mare Şlem al anului.

Cum o accidentare nu e lucrul pe care un pretendent la titlu să şi-l dorească în primul meci la Australian Open, Simona a fost întrebată, la interviul de după meci, despre problema la glezna stângă. Încă încălzită după efortul de aproape două ore, Halep nu a putut da detalii despre accidentare, dar a dezvăluit că este îngrijorată, mai ales că, în trecut, a avut mari probleme cu glezna piciorului stâng.

"Nu am început bine meciul, dar mi-am spus că nu trebuie să renunţ şi că trebuie să câştig meciul. M-am accidentat, m-am speriat puţin, dar apoi am început să servesc bine şi am deschis mai bine terenul. Da, sunt îngrijorată, pentru că am mai avut probleme în trecut acolo (n. red - la gleznă). Trebuie să fac ceva, să încep un tratament şi să mă recuperez cât mai repede", a spus Halep, pentru Eurosport.

Simona va avea la dispoziţie două zile pentru a trece peste accidentarea la gleznă. 

În turul secund de la Australian Open, Simona Halep o va întâlni pe Eugenie Bouchard, din Canada, locul 81 mondial, care a trecut în două seturi, 6-3,7-6, de Oceane Dodin din Franţa.

Pentru calificarea în această fază a competiţiei,Simona Halep va primi un cec de aproximativ 52 000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Simona Halep: Din ce simt, nu s-a rupt nimic

La conferinţa de presă de după victoria cu Destanee Aiava, 7-6,6-1, Simona Halep a vorbit despre accidentarea suferită la gleznă. Eleva lui Darren Cahill şi Andrei Pavel a dezvăluit că diagnosticul îi va fi pus de medic, dar s-a declarat optimistă în privinţa stării fizice pentru meciul cu Bouchard.

 „Sper să fiu mai bine în turul următor, sper ca piciorul să fie bine şi să lupt ca şi astăzi, să câştig meciul. Am pus gheaţă, nu am apucat încă să merg la doctor, dar după ce termin aici să fac un pic de tratatment pentru că a fost o durere destul de mare acolo. Nu s-a umflat, nu s-a rupt nimic din ceea ce simt eu, dar nu pot să zic nimic sigur. O să văd mâine. Foarte important cum mă trezesc mâine”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep a început cu un break meciul cu favorita publicului, Destanee Aiava. A urmat însă o perioadă incredibilă pentru jucătoarea în vârstă de 17 ani, care a condus chiar şi cu 5-2. A fost momentul în care Aiava cerut intervenţia medicului, iar meciul a fost oprit timp de aproximativ 8 minute. După reluare, Halep a salvat două mingi de set ale adversarei şi a egalat la 5. Aiava a întrerupt seria de game-uri câştigătoare a Simonei şi a preluat conducerea. Imediat Halep şi-a câştigat seviciul şi s-a impus şi in tiebreak(7-5), câştigând primul set cu 7-6, după o oră şi 13 minute de joc.

Setul secund a început cum nu se putea mai rău pentru liderul mondial. Halep a alunecat şi a cerut imediat intervenţia medicului, care i-a aplicat un bandaj consistent, iar meciul a fost reluat după 7 minute. În ciuda accidentării destul de serioase, Halep nu a mai avut nicio emoţie până la final şi s-a impus şi în setul secund, 6-1, după un joc ce a durat o ora şi 51 de minute.

Sorana Cîrstea, în turul 2 

Jucătoarea română de tenis, Sorana Cîrstea, locul 37 WTA, s-a calificat în turul doi la Australian Open după ce a învins-o, marţi, în trei seturi, 5-7, 6-4, 6-3, pe Zarina Dias din Kazahstan, locul 60 WTA.

Cârstea nu a avut deloc un meci simplu împotriva sportivei din Kazahstan. În primul set a condus cu 2-0 şi 3-2, însă Dias a revenit de fiecare dată şi şi-a adjudecat prima manşă a întâlnirii dpă 51 de minute, cu un rever în cros. În seturile doi şi trei, Cîrstea început să-şi impună jocul şi cu 43 lovituri câştigătoare sportiva din Târgovişte s-a calificat în turul doi al competiţiei de la Melbourne, la capătul unu meci ce a durat două ore şi 19 minute.

Pentru calificarea în această fază a competiţiei, unde o va întâlni pe sportiva cehă Lucie Safarova, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 29, Cîrstea va primi un cec de aproximativ 52 000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Safarova a treut în primul tur de australianca Ajla Tomljanovic, locul 107 WTA, în două seturi, 7-5, 6-3 şi conduce cu 4-1 în întâlnirile cu românca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici