Sorana Cîrstea a pornit ca din puşcă la turneul World Tennis League

Sorana Cîrstea participă zilele acestea la turneul demonstrativ World Tennis League, o competiţie neafiliată ATP şi WTA, care are loc la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, între 21 şi 24 decembrie.

198 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea a pornit ca din puşcă la turneul World Tennis League

Sorana Cîrstea a pornit ca din puşcă la turneul World Tennis League

Evenimentul demonstrativ are un format unic în care jucătorii sunt grupaţi în echipe de patru, fiecare confruntare între echipe constând în cinci meciuri. Fiecare meci se joacă pe durata unui singur set, iar trei dintre cele cinci partide sunt de dublu, restul fiind de simplu.

Fiecare game câştigat în fiecare meci contează ca un punct la final, câştigătoare fiind echipa care adună cele mai multe puncte, respectiv game-uri. La finalul fiecărui meci, echipa câştigătoare este cea care are cele mai multe puncte.

Din cauza modului în care funcţionează sistemul, echipa care câştigă 3 din cele 5 meciuri ar putea câştiga confruntarea, cu excepţia cazului în care cealaltă echipă reuşeşte să câştige un meci în mod categoric, cu 6-0 sau 6-1.

Prima confruntare de joi a avut loc între echipele Falcons şi Hawks. Sorana Cîrstea a câştigat alături de Falcons, cu 27-24, din echipă făcând parte şi Elena Rybakina, Taylor Fritz şi Sumit Nagal.

Surpriza zilei a venit de la Elena Rybakina, care a învins-o în supertibreak-ul decisiv de simplu feminin pe lidera mondială Iga Swiatek, care face parte din echipa Hawks.

Cîrstea, alături de Fritz, s-au impus la dublu mixt cu 6-2, în faţa perechii Hurkacz/Garcia, românca contribuind şi la victoria de la dublu feminin, alături de Rybakyna, împotriva dublului Swiatek/Garcia, pe care l-a învins cu 6-4.

După primele trei meciuri de dublu, feminin, masculin şi mixt, scorul era de 19-12 pentru Falcons, însă Casper Ruud a redus diferenţa cu o prestaţie dominantă în faţa lui Taylor Fritz, câştigând cu scorul de 6-1. Obţinerea a trei victorii din cinci nu a fost în cele din urmă suficientă pentru Falcons, din cauza formatului unic, scorul devenin 20-22.

Iga Swiatek trebuia să câştige cu cel puţin 6-4 pentru a egala şi a forţa prelungirile. Ea a reuşit asta şi la 24-24 a trimis meciul în prelungiri, care au constat într-un supertiebreak până la 10. Rybakina l-a câştigat cu 10-8, aducând victoria echipei sale cu 27-24.

În cealaltă confruntare, se întâlnesc Eagles cu Kites, printre protagonişti aflându-se Sabalenka, Kenin, Badosa, Medvedev, Tsitsipas sau Dimitrov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici