Sportivii ruşi au interzis la alcool pe durata Jocurilor Olimpice de la Londra

Alcoolul va fi interzis sportivilor ruşi şi delegaţiei oficiale în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, conform deciziei autorităţilor ruse, care are ca scop îmbunătăţirea rezultatelor, scrie, luni, cotidianul Kommersant.

70 afișări
Imaginea articolului Sportivii ruşi au interzis la alcool pe durata Jocurilor Olimpice de la Londra

Sportivii ruşi au interzis la alcool pe durata Jocurilor Olimpice de la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Valorile olimpice nu sunt compatibile cu alcoolul", a declarat Ilia Djous, purtător de cuvânt al vicepremierului Dmitri Kozak.

Potrivit Kommersant, Comitetul Olimpic rus nu va fi autorizat nici măcar să facă vreun toast pentru sportivii care vor câşiga medalii.

Această măsură a fost luată ca urmare a "rezultatelor dezastruoase" ale echipei Rusiei la Jocurile Olimpice de la iarnă de Vancouver din 2010, unde sportivii ruşi au câştigat doar 15 din cele 30 până la 50 de medalii sperate.

"În schimb, recepţiile de la Vancouver au fost zgomotoase", scrie Kommersant, reamintind de o seară în care votca şi whiskyul au fost puse în două recipiente asemănătoare pompelor de benzină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici