Steaua va juca două partide fără spectatori, iar Rapid una după incidentele de la meciul din Cupă

Comisia de Disciplină a FRF a decis, vineri, să suspende dreptul cluburilor Rapid şi Steaua de a organiza meciuri cu spectatori pentru o etapă, respectiv două, ca urmare a incidentelor de la partida directă din sferturile de finală ale Cupei României - Timişoreana.

21 afișări
Imaginea articolului Steaua va juca două partide fără spectatori, iar Rapid una după incidentele de la meciul din Cupă

Steaua va juca două partide fără spectatori, iar Rapid una după incidentele de la meciul din Cupă (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

De asemenea, clubul Rapid a primit o amendă de 40.000 de lei, în timp ce Steaua a fost penalizată cu 70.000 de lei.

Potrivit unui oficial al Comisiei de Disciplină a FRF, ambele cluburi au fost judecate din postura de recidiviste. "Ambele echipe au fost judecate pentru torţele aprinse de suporteri din postura de recidiviste, astfel încât s-a dispus suspendarea drepturilor de organizare a meciurilor cu spectatori pentru un meci, în cazul Rapidului, şi două meciuri, în cazul Stelei", a spus oficialul Comisiei.

Rapid va disputa fără spectatori partida cu Universitatea Cluj, din etapa a XVI-a a Ligii I, în timp ce Steaua va evolua cu porţile închise meciurile cu Gaz Metan Mediaş (etapa a XV-a) şi CFR Cluj (etapa a XVII-a).

Echipa Steaua Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, joi, pe arena "Valentin Stănescu", cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Rapid, în sferturile de finală ale competiţiei.

Partida a fost întreruptă timp de opt minute, în prima repriză, după ce fanii stelişti au aruncat cu zeci de petarde în teren şi înspre tribuna oficială a stadionului. În minutul 11 al partidei, suporterii stelişti au început să arunce cu petarde, torţe, scaune şi beţe de la steaguri pe teren, arbitrul Alexandru Tudor luând decizia de întrerupere a meciului.

Jucătorii formaţiei Steaua au mers în dreptul sectorului ocupat de fani, pentru a le cere să nu mai arunce cu petarde, iar ulterior au intervenit forţele de ordine, care i-au evacuat pe fanii stelişti pe la Peluza I. Mulţi dintre susţinătorii echipei Steaua au fost loviţi de jandarmi în timpul evacuării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici