Steaua s-a calificat în semifinalele Cupei României, scor 1-0 cu Rapid

Echipa Steaua Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, joi, pe arena "Valentin Stănescu", cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Rapid, în sferturile de finală ale competiţiei.

64 afișări
Imaginea articolului Steaua s-a calificat în semifinalele Cupei României, scor 1-0 cu Rapid

Steaua s-a calificat în semifinalele Cupei României, scor 1-0 cu Rapid (Imagine: Mediafax Foto)

Golul echipei Steaua a fost reuşit, în minutul 49, de Romeo Surdu, care a scăpat pe contraatac, l-a driblat pe Coman şi a înscris din unghi lateral stâng, de la aproximativ 14 metri.

Rapid Bucureşti: 1. Coman - 2. Rui Duarte, 4. Antonio, 23. M. Constantin, 19. Bozovici - 14. Roman (11. Frunză '52), 8. Grigore, 30. Spadacio, 7. Cesinha (81. Candido '63) - 9. Cassio, 10. Herea (21. Sburlea '71). Antrenor: Marius Şumudică.

Steaua 12. Tătăruşanu - 18. Martinovici, 22. Galamaz, 7. Gardoş, 5. Brandan - 26. Bicfalvi - 16. B. Nicoliţă, 20. Angelov (27. Marinescu '77), 10. Tănase (91. C. Matei '80) - 17. Bilaşco (9. Kapetanos '56), 24. Surdu. Antrenor: Marius Lăcătuş.

Cartonaşe galbene: Antonio '50, M. Constantin '54, Grigore '80 / Brandan '45, Galamaz '45+9, Tănase '62, Martinovici '65, Bicfalvi '71, Gardoş '85

Arbitri: Alexandru Tudor (centru) - Micloş Nagy, Mircea Orbuleţ (asistenţi) - Radu Petrescu (rezervă).

Observatori: Vasile Avram, Dumitru Mihalache.

Meciul a fost întrerupt timp de opt minute, în prima repriză, la scorul de 0-0, după ce fanii stelişti au aruncat cu zeci de petarde în teren şi înspre tribuna oficială a stadionului "Valentin Stănescu". În minutul 11 al partidei, suporterii stelişti au început să arunce cu petarde, torţe, scaune şi beţe de la steaguri pe teren, arbitrul Alexandru Tudor luând decizia de întrerupere a meciului.

Jucătorii formaţiei Steaua au mers în dreptul sectorului ocupat de fani, pentru a le cere să nu mai arunce cu petarde, iar ulterior au intervenit forţele de ordine, care i-au evacuat pe fanii stelişti pe la Peluza I. Mulţi dintre susţinătorii echipei Steaua au fost loviţi de jandarmi în timpul evacuării.

În timpul incidentelor, preşedintele clubului FC Steaua, Helmuth Duckadam, şi directorul economic Valentin Argăseală, aflaţi la tribuna oficială, au fost înjuraţi de suporterii rapidişti.

Trei dintre cei 380 de suporteri ai echipei Steaua prezenţi la meci s-au rănit în timpul evacuării acestora de pe arena "Valentin Stănescu", în urma incidentelor create în prima repriză, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru. "Dintre cei 380 de suporteri stelişti, sunt şi trei răniţi, cu mărci traumatice, cu vânătăi şi alte echimoze, care s-au rănit în timpul evacuării, s-au împins", a spus Militaru, joi seară, pentru MEDIAFAX.

După începutul meciului, suporterii rapidişti au aprins mai multe torţe la tribuna a II-a.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, la Tribuna II, în care au stat suporteri rapidişti, au fost incendiaţi aproximativ 30 de metri pătraţi de scaune. Incendiul a fost stins după ce s-a intervenit cu apă şi spumă.

La finalul meciului, jucătorul rapidist Bozovici s-a îmbrâncit cu un oficial al grupării steliste, în conflict intervenind şi ceilalţi jucători de pe teren, fără însă a exista vreo agresiune fizică.

Arbitrul Alexandru Tudor a fost înconjurat de stewarzi, care au îndepărtat de pe teren cameramanii ce intraseră pe peluză imediat după fluierul final.

La meci au asistat aproximativ 12.500 de spectatori, după evacuarea celor 400 de susţinători stelişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici