Stephen Hendry, regele de la Crucible, a revenit după 9 ani la Openul de snooker din Gibraltar

Stephen Hendry s-a întors în circuitul competiţiilor de snooker profesionist, la 52 de ani, după o pauză de aproape 9 ani, redebutând într-o competiţie cu puncte la Openul Gibraltarului.

895 afișări
Imaginea articolului Stephen Hendry, regele de la Crucible, a revenit după 9 ani la Openul de snooker din Gibraltar

Sursa foto: profimedia

Extrem de talentat, feroce şi ambiţios, scoţianul Stephen Hendry a ajuns în vârful ierarhiilor în snooker la o vârstă foarte fragedă. Deţine o serie de recorduri, printre care şi cel de cel mai tânăr campion mondial la Teatrul Crucible, din Sheffield, câştigat la doar 21 de ani.

Este recordman cu cele mai multe titluri supreme, deţinând 7 trofee în vitrină. De asemenea, este jucătorul de snooker care a ocupat prima poziţie a clasamentului general timp de 9 ani, performanţă neegalată până azi.

A realizat 11 break-uri maxime recunoscute oficial şi 776 de break-uri de peste 100 de puncte, ultimul chiar marţi, în meciul care a marcat revenirea sa în circuitul profesionist, după 9 ani.

Ultima sa reprezentaţie oficială a fost la Campionatul Mondial din 2012. Atunci, în primul tur realizase cel de al 11-lea break maxim al carierei, după care, în turul doi a fost învins categoric de Stephen Maguire, Hendry având unele probleme de sănătate cu care se lupta deja de ani buni.

Întoarcerea surpriză a lui Hendry la Gibraltar Open, la nouă ani de la retragere, a retrezit amintirile fanilor de pretutindeni.

Scoţianul a pierdut la prima sa apariţie din 2021, în faţa englezului Mathew Selt, cu 4-1, realizând totuşi un break de peste 100 de puncte, cel cu numărul 776 din carieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici