Trei echipe de top mondial vin la a 11-a ediţie a Turului ciclist al Sibiului

Trei dintre cele mai importante echipe profesioniste de ciclism la nivel mondial, prezente în World Tour, participă la ediţia 2021 a Turului Ciclist al Sibiului, au anunţat, miercuri, organizatorii.

511 afișări
Imaginea articolului Trei echipe de top mondial vin la a 11-a ediţie a Turului ciclist al Sibiului

Sursa foto: Mediafaxfoto

Bora Hansgrohe (Germania), Astana - Premier Tech (Kazahstan) şi Team Qhubeka Assos (Africa de Sud) vor fi prezente în perioada 3-6 iulie la cea de a 11-a ediţie a Turului Sibiului cu o parte din cei mai buni ciclişti la nivel mondial.

Bora Hansgrohe revine şi anul acesta la Turul Ciclist al Sibiului, pentru a-şi apăra titlul câştigat în 2020 cu Gregor Mühlberger. Încă două echipe de World Tour şi-au confirmat până acum participarea: Astana - Premier Tech (Kazahstan) şi Team Qhubeka Assos (Africa de Sud), iar lista încă nu s-a închis, susţin organizatorii.

Vine la Sibiu, pentru prima dată în România, şi singura echipă profesionistă din lume formată din sportivi care suferă de diabet.

Turul Ciclist al Sibiului, care anul trecut a impus un standard de siguranţă medicală, fiind prima competiţie din calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale organizată după declararea pandemiei la nivel global, îşi confirmă şi anul acesta anvergura, aducând în România echipe profesioniste care participă în Turul Franţei, al Italiei sau al Spaniei.

Ediţia a 11-a marchează încă o premieră: pentru prima dată ajung în România şi sportivii de la Novo Nordisk, echipă profesionistă a cărei misiune este de a inspira, educa şi împuternicii oamenii care suferă de diabet.

Nu vor lipsi, bineînţeles, echipele pentru care pedalează cei mai titraţi dintre cicliştii români ai momentului: Team DELKO, cu Eduard Grosu şi Wildlife Generation Pro Cycling USA, cu Serghei Ţvetcov (campion naţional en titre la contratimp), dar nici echipa naţională a României, unde este aşteptat campionul naţional an titre la şosea, Daniel Crista.

Pentru prima dată în istoria sa de 11 ani, Turul Ciclist al Sibiului nu va începe la mijlocul săptămânii, ci sâmbăta (3 iulie), cu prologul programat în centrul istoric al Sibiului - un contratimp individual de 2,5 kilometri desfăşurat aproape integral pe piatră cubică.

Duminică, 4 iulie, are loc prima etapă, pe un traseu de 208 km care ajunge şi pe teritoriul judeţului Alba, la Sebeş, şi se termină în căţărare în staţiunea Păltiniş (Sibiu-Sebeş-Jina-Răşinari -Păltiniş).

Luni, 5 iulie, este ziua etapei regină, care va purta plutonul profesionist pe un traseu de 185 de km cu sosire pe legendara căţărare de la Bâlea Lac, la peste 2000 m altitudine, pe Transfăgărăşan (Sibiu-Cristian-Avrig-Bâlea Lac).

Marţi, 6 iulie, Turul Ciclist al Sibiului face o nouă incursiune în judeţul Alba cu etapa trei - şi ultima - care se desfăşoară pe un traseu de 226 de km (Sibiu-Mediaş-Blaj-Sibiu).

Ca la fiecare ediţie, organizatorii au gândit şi evenimente dedicate amatorilor, în ideea de a promova ciclismul ca sport de masă, dar şi pentru a inspira copiii şi tinerii să facă ciclism de performanţă.

Astfel, pe lângă Cursa Sponsorilor, care aliniază la start, în Sibiu, echipe ale partenerilor implicaţi în organizarea Turului, anul acesta vor avea loc simultan, la Sibiu şi Blaj, concursuri Green Day Kids, dedicate copiilor. Nu va lipsi din program tradiţionala competiţie King of the Mountain, pe traseul spre Păltiniş, iar organizatorii propun, în premieră, Transfăgărăşan Challenge - un concurs pe cel mai spectaculos drum din România, programat în aceeaşi zi cu etapa regină din Tur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici