Suarez Navarro: Semifinala va fi dificilă, pentru că Simona Halep joacă extraordinar

Sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro a declarat, vineri, după ce s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma, că meciul pe care îl va disputa sâmbătă cu Simona Halep va fi dificil, deoarece românca joacă extraordinar, informează wtatennis.com.

361 afișări
Imaginea articolului Suarez Navarro: Semifinala va fi dificilă, pentru că Simona Halep joacă extraordinar

Suarez Navarro: Semifinala va fi dificilă, pentru că Simona Halep joacă extraordinar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Va fi dificil, pentru că Simona Halep joacă extraordinar. De fiecare dată când jucăm avem schimburi lungi, meciuri lungi. Dar nu se ştie niciodată. Trebuie să fiu la capacitate maximă şi va fi greu, cu siguranţă", a spus Suarez Navarro.

Carla Suarez Navarro a devenit vineri prima jucătoare din circuitul WTA care a obţinut 30 de victorii în 2015. Halep a înregistrat până acum în acest an 29 de victorii.

Jucătoarea spaniolă consideră că succesul ei vine ca urmare a unei schimbări de mentalitate. "Joc mai agresiv acum. În plus, mă simt mai încrezătoare şi mă bucur de fiecare meci pe care îl joc", a adăugat ea.

Carla Suarez Navarro, locul 10 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 6-2, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 4 WTA, şi s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma, fază în care va evolua împotriva Simonei Halep, locul 2 WTA.

Halep şi Suarez Navarro s-au mai întâlnit de nouă ori până în prezent, scorul fiind de 5-4 pentru jucătoarea română.

În martie, Simona Halep, locul 3 WTA şi a treia favorită atunci, a învins-o, cu scorul de 5-7, 6-1, 6-1, pe Carla Suarez Navarro, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, aceasta fiind ultima partidă dintre ele.

Totuşi, jucătoarea din Constanţa a pierdut toate cele trei meciuri disputate anterior cu Suarez Navarro pe zgură, aceeaşi suprafaţă ca la Roma. În 2010, în turul I al turneului de la Barcelona, spaniola a câştigat cu 6-4, 3-6, 6-3, apoi în sferturile de finală ale aceluiaşi turneu, ediţia din 2012, cu 6-4, 6-1. Ultimul lor meci pe zgură a fost în turul întâi la Roland Garros, în 2013, când Suarez Navarro s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-2.

Ele ar mai fi putut juca şi în optimile de finală ale ediţiei trecute a turneului de la Roma, dar Halep s-a retras atunci înainte de meci, din cauza unei accidentări.

Simona Halep a ajuns în penultimul act al competiţiei italiene după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-0, pe Alexandra Dulgheru, locul 72 WTA, sportivă venită din calificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici